Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Leverkusen chce Atleticu odplatiť vyradenie z roku 2015

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V druhom utorňajšom súboji s tradičným výkopom o 20.45 h privíta Manchester City lídra francúzskej Ligue 1 AS Monaco.

Bratislava 21. februára (TASR) - Futbalisti Bayeru Leverkusen chcú v úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2016/17 proti Atleticu Madrid prerušiť štvorzápasovú sériu prehier v tejto fáze súťaže. Španielskemu tímu majú čo odplácať, v sezóne 2014/15 s ním vypadli v osemfinálovej konfrontácii po jedenástkovom rozstrele. V druhom utorňajšom súboji s tradičným výkopom o 20.45 h privíta Manchester City lídra francúzskej Ligue 1 AS Monaco.

Leverkusenu vyšla bundesligová generálka na Atletico, keď na pôde Augsburgu zvíťazil 3:1. "Chceme konečne postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov. Urobíme všetko, aby sme v domácom prostredí nad Atleticom zvíťazili a utvorili si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou. Čaká nás náročný súper, veď Atletico je vlaňajší finalista, má skvelú obranu a podniká nebezpečné brejky," povedal v rozhovore pre webovú stránku "farmaceutov" skúsený útočník Stefan Kiessling.

Atletico uspelo v sobotu v španielskej La Lige na pôde Sportingu Gijon 4:1 vďaka čistému hetriku francúzskeho kanoniera Kevina Gameira v záverečnej desaťminútovke. "Kevin podal skvelý výkon a potvrdil, že má nos na góly. Nie je jednoduché naskočiť do zápasu za nerozhodného stavu. Podaril sa nám rovnaký kúsok ako v dueli so Celtou Vigo, ktorý sme otočili dvoma gólmi v závere. Pozitívne je, že dokážeme zareagovať na vývoj zápasu. Proti Leverkusenu však bude veľmi dôležité hrať od začiatku maximálne koncentrovane a vyvarovať sa chýb," zdôraznil tréner "Los Colchoneros" Diego Simeone, ktorý v uplynulých troch dueloch na nemeckej pôde ťahal so svojimi zverencami za kratší koniec.

V súboji medzi Manchestrom City a Monacom bude pod drobnohľadom ľavý obranca AS Benjamin Mendy, ktorý by sa mal podľa ESPN v lete sťahovať na Etihad Stadium. "Citizens" počas víkendu v 5. kole anglického FA Cupu iba remizovali na pôde prvodivízneho Huddersfieldu Town 0:0. "Sme radi, že sme dostali ešte jednu šancu a v opakovanom zápase na našom štadióne budeme mat možnosť postúpiť do štvrťfinále FA Cupu. Viacerými výbornými zákrokmi nás podržal Claudio Bravo. Teraz sa už naplno koncentrujeme na Monaco, domáce prostredie nám velí vyhrať," uviedol tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Monaco vo francúzskej lige iba remizovalo na ihrisku zachraňujúcej sa Bastie 1:1. Bod pre "kniežatá" zachránil v druhom polčase presnou hlavičkou Bernardo Silva. V tejto sezóne LM už triumfovali na anglickej pôde, v úvodnom kole skupinovej fázy zdolali v londýnskom Wembley Tottenham Hotspur. S klubmi Premier League majú v k.o. fáze európskych súťaží výbornú bilanciu. Vo vyraďovačke nastúpili proti nim šesťkrát a vždy sa tešili z postupu. Zatiaľ naposledy pred dvoma rokmi v osemfinále LM vypálili rybník Arsenalu Londýn.

1. zápasy osemfinále LM 2016/17, utorok 21. februára (20.45 h SEČ):

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
rozhoduje: William Collum (Škót.)

Manchester City - AS Monaco
rozhoduje: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)