Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Liverpool a Barcelona sú tesne pred bránami semifinále

Hráč Liverpoolu Mohamed Salah (uprostred) oslavuje úvodný gól do bránky Manchesteru City počas futbalového zápasu štvrťfinále Ligy majstrov FC Liverpool - Manchester City na štadióne v Liverpooli 4. apríla 2018. Foto: TASR/AP

Liverpool pred týždňom v anglickom derby zdolal doma favorizovaný Manchester City 3:0, Barcelona si pred vlastnými fanúšikmi poradila s AS Rím 4:1.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Futbalisti FC Liverpool a FC Barcelona majú na dosah semifinále Ligy majstrov 2017/2018. Do utorňajších odvetných duelov štvrťfinále vstúpia oba tímy s trojgólovým náskokom. Liverpool pred týždňom v anglickom derby zdolal doma favorizovaný Manchester City 3:0, Barcelona si pred vlastnými fanúšikmi poradila s AS Rím 4:1.

Manchester City doplatil v prvom zápase na nevydarenú dvadsaťminútovku v prvom polčase, v ktorej inkasoval všetky tri góly. "Bude ťažké zmazať trojgolové manko, ale musíme veriť, že sa s tým dá ešte niečo urobiť," vyhlásil pred odvetou tréner Pep Guardiola, ktorého zverenci inkasovali v uplynulých dvoch dueloch šesť gólov. Cez víkend napriek dvojgólovému náskoku nezvládli manchesterské derby s United a po prehre 2:3 nevyužili šancu v predstihu oslavovať majstrovský titul. "Pred odvetou s Liverpoolom nám táto prehra nepomohla, náladu nám to nezlepšilo. Opäť sme doplatili na štvrťhodinový výpadok, keď sme trikrát inkasovali. Mne sa to už v kariére stalo viackrát, možno to je aj moja chyba. Musíme však bojovať, verím že sa všetko dá otočiť," dodal Guardiola, ktorého tím v septembri dokázal Liverpool doma zdolať v lige 5:0. Takýto výsledok by v utorok stačil na postup.

Liverpool sa bude musieť v odvete zaobísť bez potrestaného Jordana Hendersona, kapitána by mal v strede poľa nahradiť Georginio Wijnaldum. "Určite nebude vyčkávať a brániť náskok. Chceme predviesť našu hru a pozerať sa na seba, tak ako to robíme vždy," tvrdí Wijnaldum. Liverpool cez víkend remizoval v 231. liverpoolskom "Merseyside" derby s Evertonom 0:0. Zverenci Jürgena Kloppa ani v druhom tohtosezónnom vzájomnom meraní síl s Evertonom v lige nedokázali získať tri body, tentoraz ani neskórovali. Klopp verí, že úplne fit do odvety bude najlepší strelec jeho tímu Mohamed Salah.

AS Rím má pred sebou naoko nesplniteľnú úlohu zmazať proti Barcelone trojgólovú stratu z prvého zápasu. Cez víkend utrpel ďalšiu ranu, keď napriek veľkej prevahe prehral doma s Fiorentinou 0:2. "Nemáme najlepšiu fazónu, ale musíme sa pozerať dopredu," povedal obranca Aleksandar Kolarov pre agentúru DPA. "Najskôr nás čaká v utorok Barcelona a v nedeľu potom derby s Laziom. Dôležité bude, ako to zvládneme," dodal Kolarov.

Tréner Eusebio Di Francesco narážal na dva vlastné góly z prvého stretnutia štvrťfinále: "Barcelona nepotrebuje takúto pomoc z našej strany, je aj tak dosť dobrá. Neprežívame dobré obdobie - bránime zle a v útoku sa napriek šanciam nedokážeme dostatočne presadiť. Možno už v utorok ukážeme inú tvár." Rím sa pred odvetou obáva o zdravotný stav tureckého mladíka Cengiza Ündera a krídelníka Diega Perottiho.

Barcelona nemá problémy s formou, cez víkend sa opäť priblížila k zisku španielskeho titulu a v lige už neprehrala rekordných 38 zápasov. Chuť potvrdil pri výhre nad Leganesom 3:1 hetrikom Lionel Messi. "Ďalší rekord ma veľmi teší, je to vizitka tohto skvelého tímu. Príde však ďalší deň a teraz nás už čaká odveta s Rimanmi. Nič nesmieme podceniť," zdôraznil pre španielske médiá kouč Kataláncov Ernesto Valverde. Pre zranenie je v tíme hostí otázny štart Sergia Busquetsa, ktorý mal zdravotné problémy a doma proti Rímu hral do 66. minúty. Proti Leganesu chýbal v kádri, na odvetu v ňom figuruje.

Odvety štvrťfinále LM 2017/2018 (utorok 10. apríla, 20.45 h SELČ):

Manchester City - FC Liverpool /prvý zápas 0:3, rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/
AS Rím - FC Barcelona /prvý zápas 1:4, rozhodca: Clement Turpin (Fr.)/