Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Müller po triumfe nad Laziom: Postup je pre nás kľúčový

Hráči Bayernu Mníchov tlieskajú fanúšikom na konci 16. kola futbalového zápasu Ligy majstrov medzi FC Bayern Mníchov a Laziom na štadióne Allianz Arena v nemeckom Mníchove v utorok 5. marca 2024. Foto: TASR/AP

Bayern vstupoval do utorkového zápasu s hrozbou vyradenia v osemfinále druhýkrát za uplynulých 13. sezón.

Mníchov 6. marca (TASR) - Nemecký futbalista Thomas Müller z Bayernu Mníchov sa strelecky presadil v Lige majstrov po prvý raz od októbra 2022. Müller strelil druhý gól v odvetnom osemfinálovom zápase proti Laziu Rím 3:0, vďaka ktorému si Bavori na domácej pôde zabezpečili postup do štvrťfinále. Brankár Manuel Neuer vychytal čisté konto v 57. zápase v prestížnej súťaži, čím vyrovnal rekord Ikera Casillasa.

"Tento výsledok je nesmierne dôležitý pre celý klub. Nielen pre nás hráčov, ale aj pre imidž mužstva. Samozrejme chceme byť aj naďalej silný tím v európskom profesionálnom futbale, preto je pre nás postup kľúčový," uviedol Müller.

Bayern vstupoval do utorkového zápasu s hrozbou vyradenia v osemfinále druhýkrát za uplynulých 13. sezón. Hostia sa dostali do šance v 36. minúte prvého polčasu po chybe Matthijsa de Ligta, ale Ciro Immobile hlavičkoval tesne vedľa. Následne nastal v hosťujúcej obrane zmätok. To využil kanonier Harry Kane, ktorý po strele Raphaela Guerreira v 38. minúte hlavičkou prekonal brankára Ivana Provedela. Domáci sa mohli dostať do pohodlného dvojgólového vedenia už o tri minúty neskôr. Jamal Musiala však z tesnej blízkosti netrafil bránu.

V nadstavenom čase sa Joshua Kimmich dostal k rohovému kopu, Mario Gila loptu odvrátil, ale de Ligt ju oblúčikom vrátil do vápna, čo využil Thomas Müller, ktorý napokon hlavičkou skóroval. V druhom polčase sa k veľkej šanci dostal Leroy Sané, ktorý vystrelil z pravej strany. Provedelovi sa nepodarilo jeho pokus spracovať a loptu vyrazil dopredu, kde stál pripravený Kane, ktorý v 66. minúte upravil skóre do odkrytej brány na konečných 3:0. Prehra zahatala šancu Lazia na prvú štvrťfinálovú účasť v Lige majstrov od sezóny 1999/00.

"Bol to pre nás perfektný večer. Všetci sme hrali s energiou po celom ihrisku, vytvárali sme šance a tlačili sa do súperovho pokutového územia. Predviedli sme špičkový výkon," vyhlásil najlepší strelec nemeckej Bundesligy bezprostredne po zápase podľa agentúry AFP.