Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Semifinále LIGY MAJSTROV: Žreb dal dokopy tieto dvojice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Žreb bol rovnako ako vo štvrťfinále otvorený, nik nebol nasadený a mohli sa stretnúť aj kluby z jednej asociácie.

Nyon 21. apríla (TASR) - Rekordný 11-násobný držiteľ európskeho pohára číslo jeden Real Madrid nastúpi v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 proti Atleticu Madrid. Druhú dvojicu tvoria AS Monaco a Juventus Turín.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone v podaní riaditeľa súťaží UEFA Giorgia Marchettiho a ambasádora finále Iana Rusha. Žreb bol rovnako ako vo štvrťfinále otvorený, nik nebol nasadený a mohli sa stretnúť aj kluby z jednej asociácie.

Prvé zápasy semifinálovej fázy sa uskutočnia 2. a 3. mája, odvety sú na programe 9. a 10. mája.

Obhajca "biely balet" vyradil vo štvrťfinále päťnásobného víťaza Bayern Mníchov, teraz ho čaká mestský rival. Len nedávno s ním v La Lige remizoval 1:1. Tiež pôjde o reprízu minuloročného finále, v ktorom Real po remíze 1:1 po predĺžení zdolal Atletico v rozstrele z 11 m. Real má stále šancu stať sa od roku 1992 prvým klubom, ktorý v LM obháji triumf. Atletico v boji o postup medzi elitné kvarteto vyradilo anglického majstra Leicester City. Prvý zápas sa bude hrať na Santiago Bernabeu, druhý na štadióne Vicente Calderona.

Monaco vo štvrťfinále vyradilo Borussiu Dortmund. Líder Ligue 1 je v semifinále opäť po roku 2004, v ktorom sa dostalo až do finále. Juventus Turín postúpil na úkor FC Barcelona. "Stará dáma" je dvojnásobným európskym šampiónom (1985 a 1996). Monaco v prvom semifinále nastúpi na domácej tráve, odveta je na programe v Turíne.

Finále LM sa bude konať v sobotu 3. júna na Millennium Stadium vo waleskom Cardiffe. V ňom bude ako domáci tím vedený úspešnejší z dvojice AS Monaco - Juventus Turín.

Reakcie na žreb (uefa.com):

Vadim Vasiljev, viceprezident AS Monaco: "Určite to bude aj šanca na odvetu za vyradenie v roku 2015. No nech nikto nepochybuje, že sme lepší tím ako sme boli pred dvoma rokmi."

Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu Turín: "Chlapci sú úplne koncentrovaní, naše ciele sú len tie najvyššie. Liga majstrov je súťaž, ktorá neodpúšťa ani jednu chybu. Sme pripravení urobiť maximum. Chceme vyhrať Ligu majstrov. Nádeje vkladáme aj do trénera Allegriho. Ten odvádza excelentnú prácu."

Emilio Butragueňo, bývalý hráč Realu Madrid: "Sme šťastní, že sme už len jeden krok, jeden dvojzápas od finále. No musím povedať, že toto je ten najťažší možný žreb, aký sme mohli mať. Atletico je tím, ktorý ťaží z chýb súperov. Majú obrovskú kvalitu a dostávajú len málo gólov. Za každú chybu proti nim sa kruto platí."

Clemente Villaverde, riaditeľ Atletica: "Naši fanúšikovia aj hráči už majú skúsenosti z dvoch finálových prehier a dobre vedia, čo znamená dostať sa do finále. Znamená to odviesť obrovský kus práce. My dúfame, že sa so štadiónom Vicente Calderona rozlúčime tak ako si to zaslúži."

Žreb semifinále LM 2016/17:

Real Madrid - Atletico Madrid

AS Monaco - Juventus Turín

Žreb finále LM 2016/17:

AS Monaco/Juventus Turín - Real Madrid/Atletico Madrid

Kalendár LM 2016/17:

2.-3. mája: 1. zápasy semifinále
9.-10. mája: odvety semifinále
3. júna: finále (Cardiff, Millennium Stadium)