Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Po výbuchoch v Dortmunde skontrolujú bezpečnosť i v Mníchove a Madride

Západ slnka osvetľuje nový futbalový štadión Allianz Arena 19. mája 2005 v Mníchove. Foto: TASR/AP

Ešte v utorok večer posilnili hliadku v okolí hotela, kde sa ubytovala výprava futbalistov Realu Madrid.

Mníchov 12. apríla (TASR) - Mníchovská polícia ešte raz skontroluje bezpečnostné opatrenia v súvislosti so stredajším úvodným stretnutím štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/17 medzi domácim Bayernom a Realom Madrid (20.45). Ide o reakciu na tri utorňajšie výbuchy v Dortmunde.

"Sme v kontakte s políciou v Dortmunde, pre zápas v Mníchove však neevidujeme žiadne hrozby," citovala agentúra DPA stanovisko bezpečnostných zložiek. Ešte v utorok večer posilnili hliadku v okolí hotela, kde sa ubytovala výprava španielskeho klubu.

Európska futbalová únia (UEFA) informovala, že kontroly sa týkajú všetkých troch stredajších dejísk LM, okrem Mníchova a Dortmundu aj Madridu, kde Atletico privíta Leicester City z Anglicka. "Vykonávame ich v súčinnosti s políciou, bezpečnostnými zložkami, personálom štadióna a zainteresovanými klubmi. Procedúry prispôsobíme, kdekoľvek to bude potrebné. Nie sú informácie o ohrození stredajších zápasov," znelo vyhlásenie UEFA. Únia požiadala divákov, aby sa pripravili na dodatočné prehliadky.