Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Podľa Watzkeho čaká na Dortmund herkulovská úloha

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pred domácimi hráčmi stojí náročná úloha - koncentrovať sa na výkon po utorňajšom útoku na ich autobus.

Dortmund 12. apríla (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund absolvovali v stredu pod vedením Thomasa Tuchela tréning pred večerným prvým zápasom štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 proti AS Monako. Pred domácimi hráčmi stojí náročná úloha - koncentrovať sa na výkon po utorňajšom útoku na ich autobus.

"Som presvedčený, že tento tím to dokáže," vyhlásil prezident klubu Reinhard Rauball a dodal, že mužstvo dostane informácie o najnovších podrobnostiach prípadu. Hráči boli v noci so svojimi rodinami, najskorší prišli už na deviatu ráno na tréning, ktorý sa konal za zatvorenými dverami. Pôvodne mal byť prístupný aj pre verejnosť, no z pochopiteľných dôvodov došlo ku zmene. Zverenci Tuchela sa podľa agentúry AP dopravili vlastnými automobilmi, nepoškodený druhý klubový autobus parkoval v komplexe.

"V klube panuje neskutočná jednota, takáto udalosť vás zblíži ešte viac. Nakoniec však hráči musia vybehnúť na trávnik a sústrediť sa. To je herkulovská úloha. Nemôžu sa cez šokujúci zážitok len tak preniesť," citovala agentúra DPA výkonného riaditeľa Borussie Hansa-Joachima Watzkeho.

Hovorca AS Monako Bruno Skropeta zdôraznil, že situácia nie je jednoduchá ani pre hostí: "Futbalisti sú profesionáli a prispôsobia sa."