Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Ranieri vzal debakel na seba: Nemal som meniť systém

Claudio Ranieri Foto: TASR/AP

Futbalistom Leicestru City nevyšiel záver skupinovej fázy tohtosezónnej edície Ligy majstrov.

Porto 8. decembra (TASR) - Futbalistom Leicestru City nevyšiel záver skupinovej fázy tohtosezónnej edície Ligy majstrov. Po piatich úspešných výsledkoch, ktoré im vyniesli postup do osemfinále v pozícii lídra G-skupiny, utŕžili v stredu debakel 0:5 na trávniku FC Porto. Po zbabranom zápase si sypal popol na hlavu tréner Claudio Ranieri.

Ak chcel portugalský tím pomýšľať na účasť vo vyraďovacej fáze, musel anglického šampióna zdolať. Za víťazstvom išli domáci odhodlane od úvodných minút a už v prvom polčase vyšperkovali svoj zámer tromi gólmi. Do rozhodenej defenzívy "líšok" pridal po zmene strán ešte dva údery a tešili sa zo zaslúženého vysokého triumfu. "Mohli sme prehrať, ale od hráčov som vyžadoval, aby ukázali našu silu a charakter. Asi som ich o to nepožiadal dostatočne. Predstavoval som si to inak. Porto sme veľmi ľahko pustili do gólových príležitostí," povedal po stretnutí Ranieri.

Leicestru sa v prebiehajúcom ročníku najvyššej domácej súťaže vôbec nedarí, no v Lige majstrov sa prezentoval dobrou fazónou. V piatich zápasoch neprehral ani raz a s predstihom si zaistil postup do osemfinále z prvého miesta. Zbabraný stredajší duel s portugalským súperom vzal na seba Ranieri. "Je to moja chyba, pretože som sa rozhodol zmeniť systém. Mrzí ma to najmä kvôli našim fanúšikom. Zaslúžili by si lepší výsledok. Ani od hráčov som na ihrisku nevidel to, čo vídam na tréningu. Mám však čistú hlavu. Teraz sa musíme zamerať na Premier League, aby sme v nej zmenili našu situáciu," dodal Ranieri.

Talianskemu trénerovi môže narušiť plány zranenie Dannyho Drinkwatera, ktorý si v druhom polčase poranil koleno. Vynechá tak sobotňajší duel Premier League s Manchestrom City. "Našťastie, nevyzerá to vážne. V sobotu by pre trest aj tak nemohol nastúpiť. Dúfam však, že sa dá čím skôr dokopy," dodal Ranieri.