Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Real vítali v Madride tisíce fanúšikov, Ramos: Verili sme si

Futbalisti Realu Madrid prichádzajú na otvorenom autobuse s pohárovou trofejou na Námestie Cibeles v centre Madridu osláviť s fanúšikmi triumf vo finále Ligy majstrov 4. júna 2017. Foto: TASR/AP

Tím po prílete najskôr prijali starostka Madridu Manuela Carmonová a predstavitelia regionálnej vlády, potom sa už hráči v otvorenom autobuse presunuli na preplnené námestie Cibeles.

Madrid 5. júna (TASR) - Desaťtisíce fanúšikov privítali v nedeľu futbalistov Realu Madrid v hlavnom meste Španielska pri ich návrate z Cardiffu, kde v sobotu večer vybojovali rekordnú 12. trofej za triumf v najcennejšej európskej klubovej súťaži.

Tím po prílete najskôr prijali starostka Madridu Manuela Carmonová a predstavitelia regionálnej vlády, potom sa už hráči v otvorenom autobuse presunuli na preplnené námestie Cibeles, tradičné miesto osláv úspechov "bieleho baletu". Kapitán Sergio Ramos spolu s Marcelom vystúpili na provizórne schody v centre námestia a nadšenému publiku ukázali "ušatú trofej" Ligy majstrov.

Cristiano Ronaldo (vľavo) so spoluhráčmi v uliciach Madridu.
Foto: TASR/AP


Oslavy pokračovali na štadióne Santiaga Bernabeua pompéznou svetelnou šou a videoprezentáciou cesty Realu až na európsky vrchol. Moderátor večera predstavil osobne každého hráča, tribúny najviac oslavovali Ramosa a kanoniera Cristiana Ronalda, ktorý mával portugalskou vlajkou.



"Tento tím si veril od úplného začiatku a vďaka tvrdej práci sa teraz môžeme tešiť z obhajoby," povedal fanúšikom Ramos, na pleciach so španielskou vlajkou a s korunou na hlave. Ovácie naplno vypukli v momente, keď si mikrofón zobral Cristiano Ronaldo. Ten sa pridal k skandovaniu masy: "Cristiano, Zlatá lopta!" a priaznivci tak dali jasne najavo, kto by v tomto roku mal získať prestížne individuálne ocenenie.

Tisíce fanúšikov vítali v Madride svojich miláčikov.
Foto: TASR/AP


Portugalský útočník bol hrdinom finále na Millennium Stadium v Cardiffe, keď si pripísal dva presné zásahy a stal sa prvým hráčom, ktorý skóroval v troch finále Ligy majstrov. S 12 gólmi bol zároveň najlepším strelcom LM 2016/17.