Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

VIDEO: NEŠŤASTNÍK ŠKRINIAR: Mal prsty v oboch góloch Barcelony

Hráč Barcelony Luis Suarez (vľavo) a Milan Škriniar z Interu Milána v zápase B-skupiny Ligy majstrov FC Barcelona - Inter Miláno v Barcelone 24. októbra 2018. Foto: TASR/AP

Napriek absencii zraneného Lionela Messiho zdolali futbalisti FCB v stredajšom dueli B-skupiny Inter Miláno 2:0 a sú na najlepšej ceste postúpiť do osemfinále.

Barcelona 25. októbra (TASR) - Futbalisti Barcelony sú aj po treťom kole skupinovej fázy Ligy majstrovi stopercentní. Napriek absencii zraneného Lionela Messiho zdolali v stredajšom dueli B-skupiny Inter Miláno 2:0 a sú na najlepšej ceste postúpiť do osemfinále. V oboch góloch mal prsty slovenský obranca v službách Interu Milan Škriniar.

Pri prvom góle po centri do šestnástky neustrážil Rafinhu, pri druhom nezabránil v zakončení Jordimu Albovi. Barcelona prerušila šnúru siedmich víťazných duelov Interu a dobre sa naladila pred nedeľňajším prestížnym El Clasicom proti Realu Madrid. "Pri neúčasti Lea Messiho museli zabrať ďalší hráči. Nie je ľahké nastúpiť bez lídra tímu, dokázali sme sa však vyrovnať s jeho absenciou a dosiahli dôležité víťazstvo," pochvaľoval si tréner Barcelony Ernesto Valverde.



Brazílčan Rafinha skóroval proti tímu, v ktorom pôsobil v uplynulej sezóne na hosťovaní. "Keď mi tréner oznámil, že nastúpim v základnej jedenástke, bol som úplne nadšený. Na Camp Nou som prežil nádherný večer, gól do siete Interu bol čerešničkou na torte. Mám veľkú motiváciu do ďalších zápasov. Vedeli sme, že ak chceme zdolať Inter, musíme sa prezentovať veľmi kvalitným futbalom. Toto víťazstvo nám dodá veľa sebavedomia pred súbojom s Realom," uviedol Rafinha pre uefa.com.

Strelca prvého gólu pochválil aj tréner Interu Luciano Spalletti. "Rafinha je hráč, ktorého som chcel v lete získať na riadny prestup, no nepodarilo sa nám s ním podpísať kontrakt. Jeho výkon v stredajšom dueli bol pastvou pre oči každého futbalového fanúšika. Stelil gól a predviedol veľa geniálnych ťahov, bolo ho plné ihrisko. Pre Barcelonu bude ešte veľmi užitočný," zdôraznil Spalletti, ktorý nebol spokojný s výkonom Interu.

"Najmä v prvom polčase sme mali hrať oveľa lepšie. Chlapci mali ukázať úplne iný prístup k zápasu. Keď sme mali loptu vo svojej moci, nepočínali sme si dostatočne odvážne. Umožnili sme Barcelone, aby nám vnútila svoj štýl hry. Nemôžete cestovať na Camp Nou s tým, že budete iba brániť a spoliehať sa na to, že vám vyjde jeden rýchly protiútok. Musíte byť silnejší na lopte a smerom dopredu toho ukázať oveľa viac."