Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VIDEO: Trenčín premrhal vedenie. V Bukurešti vyhral 3:2, ale vypadol

Na snímke v sklamaní hráči Trenčína zľava Milan Rundič, Ryan Koolwijk, brankár Igor Šemrinec a Matúš Bero po vyrovnávajúcom góle na 2:2 v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Od 74. minúty hral slovenský majster bez vylúčeného Rundiča.

Bukurešť 22. júla (TASR) - Pre futbalistov AS Trenčín sa ich premiérové účinkovanie v Lige majstrov 2015/2016 skončilo už v 2. predkole. Nad sily úradujúceho slovenského šampióna bol rumunský veľkoklub Steaua Bukurešť, hoci nad ním v stredajšej odvete zvíťazil na jeho ihrisku 3:2.

Osudnou pre zverencov trénera Martina Ševelu sa stala minulotýždňová prehra 0:2 v Žiline, ktorou si značne naštrbili postupové vyhliadky pred odvetou na Národnom štadióne v rumunskej metropole.

V Bukurešti hostia po prvom polčase šokujúco viedli 2:0, lenže dvoma zlepenými gólmi sa rumunský favorit po zmene strán znova dostal na koňa. Trenčínu sa ešte tretím gólom podarilo zdramatizovať vývoj, no v konečnom zúčtovaní im na postup chýbal jeden presný zásah. Po vypadnutí z medzinárodnej scény sa tak môže naplno sústrediť na obhajobu domáceho double - titulu a Slovnaft Cupu.

Steaua sa v 3. predkole stretne s Partizanom Belehrad, ktorý prešiel cez Dila Gori z Gruzínska. Zápasy tejto fázy sú na programe 28./29. júla, odvety 4./5. augusta.

odveta 2. predkola LM 2015/2016:

Steaua Bukurešť - AS Trenčín 2:3 (0:2)


Góly: 57. Muniru, 60. Tadé (z 11 m) - 13. a 84. Wesley, 21. Bero. Rozhodoval: Raczkowski (Poľ.), ŽK: Chipciu, Muniru - Bero, Rundič, ČK: 74. Rundič po druhej ŽK, hralo sa bez divákov.

/prvý zápas 2:0, do 3. predkola postúpila Steaua Bukurešť/

zostavy a striedania:

Steaua: Cojocaru - Papp, Varela (35. Rapa), Tosca, Guilherme - Breeveld, Muniru - Popa, Stanciu (19. Hamroun), Chipciu - Tadé (82. Tahar)

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley (73. Rabiu), Ramon, Rundič, Madu - Koolwijk - Lobotka, Bero - Jairo (87. Kleščík), Wesley, Van Kessel (64. Guba)


Prázdne tribúny

Stredajšie stretnutie sa hralo pred prázdnymi tribúnami, keďže Európska futbalová únia (UEFA) potrestala rumunský klub za rasistické správanie sa jeho fanúšikov ešte z predošlej pohárovej edície. Hostia sa na netradičné komorné prostredie adaptovali lepšie ako ich súper, od úvodných minút pôsobili aktívne smerom dopredu a sústredene v zadnej línii. Trenčínu sa podarilo dosiahnuť prvý čiastkový cieľ, ktorým bolo unisono avizované strelenie rýchleho prvého gólu. Obrancovia Steauy pôsobili v 13. minúte ako bezradní štatisti, keď sa len prizerali priamočiarej akcii Koolwijka a Jaira, ktorú z tesnej blízkosti gólovo zakončil tretí člen ofenzívneho záprahu Wesley - 0:1.

Na snímke štadión bez divákov v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


Začiatok ako z veľkej knihy

O osem minút sa Trenčanom podaril ďalší husársky kúsok a vyrovnali skóre dvojzápasovej konfrontácie, ktorá sa po žilinskej prehre 0:2 javila ako stratená. Bero dostal v pokutovom území luxusne veľa priestoru, loptu si po prihrávke Jaira ešte prisunul nohou do lepšej streleckej pozície a poslal ju do brány tak, že Cojocaru nemal šancu na úspešný zákrok - 0:2. Hostia sa dostali nielen do dvojgólového vedenia, ale aj do psychologickej výhody. Pomôcť im mohlo aj rozbitie defenzívy domáceho mužstva, keď už v prvom polčase musel odstúpiť z hry zranený kapitán Varela. Napriek tejto skutočnosti však patril záver úvodného dejstva Steaue. Jej hráči si vytvorili vinou netaktických trenčianskych faulov viaceré nebezpečné štandardné situácie. Po jednej z nich v 41. minúte striedajúci Hamroun jemne hlavou nadvihol center Chipciua a lopta tesne minula ľavú žrď. V nadstavenej dvojminútovke po tvrdej strele Rapu zachránil slovenského majstra na bránkovej čiare dobre stojaci Čögley.

Na snímke strelec druhého gólu Trenčína na 2:0 Matúš Bero v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


Studená sprcha

V otvorenom postupovom boji mohol už po niekoľkých sekundách druhého polčasu nakloniť misky váh na stranu Trenčína Wesley, po krídelnom výpade a nezištnej prihrávke Bera však nemal priestor na presné zakončenie a jeho zblokovaná strela neprešla do siete. V 48. minúte sa spoza šestnástky oprel do lopty Popa a tesne minul ľavý vinkel. Hráči Steauy po zmene strán zlepšili výkon, predovšetkým zrýchlili prechod do útoku a postupne nahlodávali defenzívu slovenského majstra. V 57. minúte sa Muniru zaskvel ukážkovým volejom z 20 metrov, ktorý Šemrinec nedokázal vytesniť - 1:2. O tri minúty Čögley zbytočným zákrokom na hranici pokutového územia poslal k zemi Hamrouna a rozhodca ukázal na biely bod, z ktorého Tadé aj s dávkou šťastia vyrovnal - 2:2. Trenčianske chyby domáci nekompromisne potrestali a od tohto stavu na dlhé minúty kontrolovali dianie na ihrisku.

Na snímke smutní hráči Trenčína po vypadnutí v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín (2:3) v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


Vylúčenie Rundiča

Ambíciam AS nepomohlo vylúčenie Rundiča, no v 84. minúte sa hlavou presadil Wesley a predsa zdramatizoval vývoj - 2:3. V 90. minúte mal na nohe životný gól Bero, ale sám pred Cojocaruom napálil loptu len do brankára postupujúceho rumunského tímu.

Na snímke smutní hráči Trenčína po vypadnutí v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín (2:3) v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann
.

Hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner AS Trenčín /zdroj: TV Dajto/: "Všetkých nás mrzí, ako to dopadlo. Bol to výborný zápas. Až na hluchú dvanásťminútovku v druhom polčase a možno prísnu jedenástku, som však pyšný na chalanov a som rád, že môžem trénovať toto mužstvo. V Európe sa trestá každá chybička, presvedčili sme sa o tom v oboch zápasoch so Steauou. Sme sklamaní, chceli sme hrať na víťazstvo a na postup. Potrebovali sme dať o dva góly viac ako súper, ale v konečnom zúčtovaní sa prejavila jeho kvalita. Presvedčili sme sa však, že vieme hrať aj so silným európskym mužstvom. Okúsili sme atmosféru Ligy majstrov a verím, že nám to do budúcnosti pomôže."



Peter Čögley, obranca AS Trenčín /zdroj: TV Dajto/: "Je to pre nás veľká škoda. Vyhrali sme síce 3:2, ale ideme domov veľmi smutní. Toto je však cesta, ktorou sa chceme uberať. Dúfam, že sme aspoň dnes potešili fanúšikov. V ďalšom priebehu sezóny bude našou prioritou obhajoba titulu."
.

Na snímke vpravo Jairo da Silva (Trenčín) a vľavo obranca Paul Papp (Steaua) v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na snímke strelec druhého gólu Trenčína na 2:0 Matúš Bero v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na snímke v pozadí Jairo da Silva (Trenčín) a v popredí Alin Dorine Tosca (Steaua)) v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na snímke gólová radosť hráčov Trenčína, uprostred strelec gólu Wesley, vľavo jeho spoluhráč Jairo da Silva a vpravo Alexandru Chipciu (Steaua) v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov Steaua Bukurešť - AS Trenčín v Bukurešti 22. júla 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann