Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ševela po dvojzápase s Legiou: Veľká škola pre mladých hráčov

Tréner AS Trenčín Martin Ševela Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Kouč Ševela bol po vypadnutí zo súťaže smutný, ale zároveň nešetril slovami chvály na adresu svojich zverencov.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Na historický úspech nedosiahli, napriek tomu odchádzali s hlavami hore. Futbalisti AS Trenčín nepostúpili do play off Ligy majstrov UEFA 2016/2017, keď nad ich sily bola Legia Varšava. Zverenci Martina Ševelu po prehre 0:1 v prvom zápase v Žiline uhrali v búrlivom prostredí na Štadióne poľskej armády remízu 0:0, strelecky sa nepresadili a ďalej tak ide šampión Ekstraklasy. Slovenský majster bude pokračovať v play off Európskej ligy UEFA.

Ofenzívne ambície hostí dostali vážne trhliny ešte pred výkopom stredajšej odvety, keď na zápas nemohol nastúpiť Ibrahim Rabiu. Nigérijského tvorcu hry, ktorý je motorom hry AS, nepustilo na trávnik zranenie členka. Chýbal aj jeho krajan Kingsley Madu, kľúčový krajný obranca od piatka začne s národným tímom účinkovanie na OH v Rio de Janeiro. Trenčania napriek tomu hrali s favorizovanými domácimi vyrovnanú partiu a k lepšiemu výsledku im chýbalo len streliť gól.

Kouč Ševela bol po vypadnutí zo súťaže smutný, ale zároveň nešetril slovami chvály na adresu svojich zverencov. "Hráči siahli na dno svojich síl, na ihrisku nechali srdce a ukázali veľkú túžbu ísť v Lige majstrov ďalej. Mrzí nás, že sa nám to nepodarilo, ale taký je futbal. Vždy môže postúpiť len jeden a Legia bola o ten jeden gól lepšia. Aj my sme mohli skórovať, opäť sme mali šance, ale nepotykali sme si s efektivitou v útoku. Z tohto pohľadu som smutný, ale za to, čo hráči odviedli na ihrisku, som na nich hrdý. Pretože pokiaľ v každom jednom zápase nechajú na trávniku srdce, čaká ich svetlá budúcnosť," vravel kormidelník AS.

Trenčania doplatili na nepremenené šance i nedostatok skúseností z náročných pohárových zápasov. Vo Varšave nastúpilo až sedem hráčov (plus dvaja striedajúci), ktorí majú 20 a menej rokov. "Chýbala nám šťastena, ale i skúsenosť. Máme mladé mužstvo, kapitán má 28 rokov a všetci ostatní sú mladší. Musia naberať skúsenosti, dvojzápas proti Legii bol pre nich obrovská škola," dodal Ševela.

Zraneného Rabiua v základnej zostave nahradil len 19-ročný Denis Jančo. Svoje miesto si zastal dôstojne, viackrát umne podržal loptu a spoluhráčom adresoval presné prihrávky. "Snažil som sa urobiť maximum, aby som Ibrahima nahradil. Robil som také úlohy aké má on - snažil som sa podržať loptu a kontrolovať hru. Myslím, že sčasti sa mi to podarilo, ale škoda je, že sme nepostúpili. Pretože šance sme mali. Hlavne v prvom polčase sme s domácimi dokázali držať tempo a v určitých momentoch sme ich dokázali prehrať. Šance sme mali aj v domácom zápase, aj v odvete, ale nevyšlo to. Hrá sa na výsledok, oni dali gól, my nie a preto ďalej ide súper," vravel Jančo.

Aj podľa kapitána AS Petra Kleščíka bol 12-násobný poľský šampión hrateľný súper. "V dvojzápase sme nestrelili gól a preto ide ďalej Legia. Bez gólov sa postúpiť nedá. V kabíne je sklamanie, pretože sme mali na dosah niečo, čo tu ešte nebolo. Súper bol hrateľný, ale nepodarilo sa nám ho zdolať. Musíme ďalej tvrdo pracovať, aby sme takéto zápasy vedeli zvládnuť. Trošku nám chýbal hráč, ktorý by to zobral na seba a vedel rozhodnúť. V pohárovej súťaži však zostávame, v Európskej lige by sme radi do skupiny," tvrdil Kleščík.

Trenčania po vypadnutí z LM pokračujú v EL. Meno svojho súpera v baráži o účasť v skupinovej fáze sa dozvedia na piatkovom žrebe, ktorý je na programe v sídle UEFA Nyone.