Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

UEFA rozhodne o trestoch pre Spartak Moskva aj Šachtar za svetlice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

UEFA môže uzavrieť časť štadióna alebo celý stánok ruského klubu pre ďalší zápas, 26. septembra zavíta do Moskvy FC Liverpool.

Nyon 14. septembra (TASR) - Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) rozhodne 21. septembra o treste pre Spartak Moskva po tom, ako jeho fanúšik hodil svetlicu po rozhodcovi v stredajšom stretnutí E-skupiny Ligy majstrov na pôde NK Maribor (1:1). UEFA môže uzavrieť časť štadióna alebo celý stánok ruského klubu pre ďalší zápas, 26. septembra zavíta do Moskvy FC Liverpool.

Svetlica dopadla blízko hlavného arbitra Denisa Aytekina z Nemecka a zhorela. Aytekin nakrátko prerušil duel. Slovinská polícia zatkla v stredu dvoch priaznivcov Spartaka v súvislosti s pyrotechnikou na štadióne Ljudski vrt, nespresnila však, či stáli práve za touto svetlicou.

UEFA zároveň otvorila disciplinárne konanie proti Šachtaru Doneck za použitie svetlíc pri víťazstve 2:1 nad SSC Neapol v F-skupine LM 2017/18. Talianskemu klubu nehrozí trest napriek tomu, že jeho podporovatelia sa cez polčas dostali do konfliktu s usporiadateľmi. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP.