Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Liga majstrov ponúkne šláger Borussia Dortmund proti Realu Madrid

Na snímke hráči Realu Madrid. Foto: TASRAP

Do hry sa v druhom kole Ligy majstrov dostane aj taliansky SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom, ktorý v F-skupine privíta Fyenoord Rotterdam.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Futbalová Liga majstrov 2017/2018 ponúkne v utorňajšom 2. kole skupinovej fázy šláger Borussie Dortmund s obhajcom Realom Madrid. Do hry sa dostane aj taliansky SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom, ktorý v F-skupine privíta Fyenoord Rotterdam. Slovenskú "príchuť" bude mať aj konfrontácia H-skupiny v Nikózii, kde v súboji domáceho APOEL-u s Tottenhamom bude Roman Slyško asistentom hlavného rozhodcu Pavla Královca z ČR.

BVB a Real si zahrajú v skupine LM proti sebe druhú sezónu za sebou. Vo vzájomných európskych súbojoch sa oba tímy doposiaľ stretli 12-krát, Borussia vyhrala tri zápasy, Real štyri. Zaujímavé je, že "biely balet" ešte nikdy na pôde Dortmundu nezvíťazil. Výber domáceho trénera Petra Bosza je lídrom Bundesligy a na Real sa naladil vysokou domácou výhrou 6:1 nad Mönchengladbachom aj vďaka hetriku Pierre-Emericka Aubameyanga. "Tribúny sa pri našej hre bavili, bolo to výborné. Tím predviedol pozoruhodné predstavenie," hodnotil po súboji Bosz, ktorý na otázku, či niečo podobné predvedú jeho hráči aj proti 12-násobnému európskemu majstrovi uviedol: "Hráči boli čerství a hrali dobrý futbal. Real je však úplne iný level."

Madridčania vyhrali cez víkend na ihrisku Alavesu 2:1 vďaka dvom gólom Daniho Ceballosa. Ich francúzsky tréner Zinedine Zidane ho pochválil: "Ukázal, že má v tomto mužstve miesto. Hral dobre a okrem gólov veľa pomohol aj v hre." Špílmacher Luka Modrič dostal od trénera pred duelom v Nemecku voľno, nehrali zranení Toni Kroos, Marcelo a Karim Benzema, Gareth Bale presedel duel na lavičke náhradníkov. Gólovo mlčal Cristiano Ronaldo, ktorý proti BVB nastúpi na jeho 150. zápas v pohárovej Európe. Doteraz v nej nastrieľal 110 gólov. Madrid strelil gól v 37 zápasoch LM v rade, jeho impozantná séria 73 súťažných súbojov s aspoň jedným gólom sa ale skončila 20. septembra pri domácej ligovej prehre 0:1 s Betisom Sevilla.

Druhý utorňajší súboj H-skupiny sa bude hrať v Nikózii, kde nastúpia "Spurs". Anglický klub v 1. kole vo Wembley zdolal Dortmund 3:1 a teraz bude chcieť tento bodový zisk zveľadiť proti outsiderovi skupiny.

Neapol v 1. kole prehral v Charkove s "domácim" Šachtarom 1:2 a teraz tak stojí pred imperatívom bodového zisku. Líder Serie A v ligovej generálke s námahou vybojoval výhru 3:2 na ihrisku nováčika Spal 2013, keď musel otočiť priebeh. Kapitán "Partenopei" Hamšík po súboji vyzdvihol morálku tímu. "Sme radi za skvelý štart do súťaže. Sme však ešte na začiatku sezóny, musíme ísť od zápasu k zápasu. Už najbližšie nás čaká veľmi ťažký duel, zápas Ligy majstrov proti Feyenoordu. Potrebujeme naplno zabrať a získať tri body," citoval ho jeho oficiálny web. V druhom súboji tabuľky sa stretnú mužstvá, ktoré na úvod zabodovali naplno, Manchester City by mal byť proti Donecku favoritom. Výber Španiela Pepa Guardiolu dobrú formu potvrdil v lige domácim vysokým víťazstvom 5:0 nad Crystal Palace.

V E-skupine sa v 1. kole zrodili dve remízy. Ruský majster Spartak Moskva, ktorý remizoval v Maribore (1:1) teraz hostí FC Liverpool. "The Reds" cez víkend vyhrali na pôde Leicestru 3:2, krásnym gólom z priameho kopu sa prezentoval Brazílčan Philippe Coutinho. V Moskve bude v utorok a v stredu poriadne rušno, po Liverpoole sa v stredu na pôde CSKA predstaví Manchester United. Obavy môžu byť namieste, keďže pred rokom na EURO 2016 vo Francúzsku sa udiali násilné strety ruských a anglických výtržníkov. Bezpečnostné zložky si tak môžu nacvičiť prípadné akcie aj smerom k budúcoročným MS v krajine. V druhom zápase skupiny hostí Sevilla slovinského majstra NK Maribor.

Turecký Besiktas Istanbul sa v G-skupine pokúsi doma proti nováčikovi z Lipska nadviazať na úvodnú výhru 3:1 v Porte. Nemci v ich debute medzi európskou smotánkou doma remizovali s francúzskym šampiónom AS Monaco (1:1). "Kniežatá" cez víkend vyhrali vysoko 4:0 v Lille a na ligového lídra Paríž St. Germain strácajú v Ligue 1 už len bod.



2. kolo skupinovej fázy LM 2017/2018, utorok 26. septembra, 20.45 SELČ:

E-skupina:


Spartak Moskva - FC Liverpool /rozhoduje: Clément Turpin (Fr.)/

FC Sevilla - NK Maribor /Aleksej Kulbakov (Biel.)/

b>tabuľka:

1. FC Sevilla 1 0 1 0 2:2 1

FC Liverpool 1 0 1 0 2:2 1

3. NK Maribor 1 0 1 0 1:1 1

Spartak Moskva 1 0 1 0 1:1 1



F-skupina:

Manchester City - Šachtar Doneck /Manuel De Sousa (Por.)/

SSC Neapol - Feyenoord Rotterdam /William Collum (Škót.)/

tabuľka:

1. Manchester City 1 1 0 0 4:0 3

2. Šachtar Doneck 1 1 0 0 2:1 3

3. SSC Neapol 1 0 0 1 1:2 0

4. Feyenoord Rotterdam 1 0 0 1 0:4 0




G-skupina:

AS Monaco - FC Porto /Slavko Vinčić (Slov.)/

Besiktas Istanbul - RB Lipsko /Sergej Karasov (Rus.)/

tabuľka:

1. Besiktas Istanbul 1 1 0 0 3:1 3

2. AS Monaco 1 0 1 0 1:1 1

RB Lipsko 1 0 1 0 1:1 1

4. FC Porto 1 0 0 1 1:3 0


H-skupina:

APOEL Nikózia - Tottenham Hotspur /Pavel Královec (ČR) - Roman SLYŠKO (SR)

Borussia Dortmund - Real Madrid /Björn Kuipers (Hol.)/


tabuľka:

1. Real Madrid 1 1 0 0 3:0 3

2. Tottenham Hotspur 1 1 0 0 3:1 3

3. Borussia Dortmund 1 0 0 1 1:3 0

4. APOEL Nikózia 1 0 0 1 0:3 0