Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Žilinčania už v Kodani, Guľa pred odvetou: Budeme ostrí

Adrián Guľa, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Lietadlo s výpravou "šošonov" odletelo z Bratislavy s meškaním 15 minút, do dejiska zápasu trvala cesta necelých 90 minút.

Kodaň 18. júla (TASR) - Futbalisti slovenského majstra MŠK Žilina odcestovali v utorok do Kodane na odvetu 2. predkola Ligy majstrov 2017/18 plní odhodlania a optimizmu. Tréner Adrián Guľa i jeho hráči unisono deklarovali, že napriek domácej prehre s FC Kodaň 1:3 chcú nepriaznivú pozíciu zvrátiť.

Lietadlo s výpravou "šošonov" odletelo z Bratislavy s meškaním 15 minút, do dejiska zápasu trvala cesta necelých 90 minút. V Dánsku Žilinčanov privítalo zamračené počasie, ale nebolo chladno. Oveľa horúcejšie chvíle čakajú Guľovcov na hracej ploche štadióna Telia Parken.

"Kodaň je stabilná doma, ale aj oni sú zraniteľní. Ide o súboj dvoch majstrov svojich krajín a futbal je nádherný v tom, že je v ňom možné všetko. Pôjdeme s tým, že zápas sa dá otočiť, pôjdeme za tým ostro a aktívne," povedal kouč 7-násobného majstra SR a dodal: "Pozrel som si náš vzájomný zápas. Budeme vychádzať z parametrov hry a vecí, ktoré v tom zápase boli dobré. Nebudeme potrebovať v úvodzovkách zázrak, ale tvrdú prácu. Musíme však byť produktívni. Z chlapcov cítiť obrovské odhodlanie. Prvý polčas v úvodnom zápase bol veľmi silný. V tomto chceme pokračovať. Verím, že sme schopní ten zápas zvládnuť. Koncentrujeme sa na to, čo môžeme ovplyvniť. A to je naša hra."

V prvom zápase absentoval v domácom drese Jakub Holúbek zo zdravotných dôvodov. Vo výprave však nechýbal a už sa nevie dočkať duelu. "Mal som problém so zadným stehenným svalom. Už som zdravotne pripravený a dúfam, že do zápasu zasiahnem," povedal a prezradil aj očakávanie pred stredajšou odvetou: "V prvom zápase som mal najmä z nášho výkonu dobrý pocit, dobre sa na to pozeralo, až kým sme neprišli o Mira Káčera. Myslím si, že máme veľkú šancu dať tri góly a postúpiť do ďalšieho kola. Ak nadviažeme na výkon v prvom polčase, tak máme šancu streliť gól a na nich môže prísť nervozita. Očakávam veľa ľudí, a že to bude búrlivé. Sme nachytaní na veľkú kulisu."