Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Juventus si v LM udržal 4. čisté konto za sebou, Barzagliho 250. zápas

Andrea Barzagli (vpravo). Foto: TASR/AP Photo

Juventus Turín obsadil druhú pozíciu v D-skupine za FC Barcelona, postup si zabezpečil triumfom 2:0 na pôde gréckeho Olympiakosu Pireus.

Rím 6. decembra (TASR) - Taliansko má po utorku v osemfinále futbalovej Ligy majstrov úradujúceho šampióna i vicemajstra. Juventus Turín obsadil druhú pozíciu v D-skupine za FC Barcelona, postup si zabezpečil triumfom 2:0 na pôde gréckeho Olympiakosu Pireus. Takisto AS Rím nazbieral jedenásť bodov, v "céčku" mu to však stačilo na prvenstvo.

Rimania zdolali doma v poslednom kole skupinovej časti azerbajdžanský FK Karabach 1:0, v tabuľke skončili pred FC Chelsea (rovnako 11 bodov, pozn.) po remíze anglického zástupcu s Atleticom Madrid 1:1. "Možno sme neočakávali, že skončíme na špici skupiny, ale odviedli sme skvelú prácu vo vzájomných zápasoch s Chelsea, takže sme si to zaslúžili. Karabach je dobré mužstvo a možno mohol získať viac, všetci traja naši súperi mali kvalitu. Postup v konkurencii Chelsea a Atletica nám dodáva vieru. Po žrebe nám bolo jasné, že to nebude jednoduchá skupina, teraz si môžeme trocha oddýchnuť pred februárovým osemfinále," povedal Diego Perotti, ktorý rozhodol o víťazstve nad Karabachom.

Žreb osemfinále je na programe v pondelok 11. decembra. "Nemáme žiadne želanie. Pochopiteľne, keď vyhráte skupine, máte väčšiu šancu vyhnúť sa elitnému protivníkovi. V najlepšej šestnástke však čakajú iba náročné prekážky, viacero skvelých tímov skončilo na druhej priečke. Počkáme si na žreb, ale máme pred sebou dobré časy," dodal Perotti.

Pre majstrovský Juventus bolo utorňajšie čisté konto štvrté za sebou. V uplynulých dvoch stretnutiach dosiahol dve dôležité víťazstvá, pred záverom skupinovej fázy LM pokoril v najvyššej talianskej súťaži dovtedajšieho lídra SSC Neapol na jeho štadióne. "V Európe sa nadriete na každý úspech. Po tom, ako sme sa dostali do vedenia, sme mali rozhodnúť ďalším gólom. V druhom polčase sme mali lepšie držať loptu, aby sme nemuseli toľko behať bez nej. Keď nedržíte loptu, dávate možnosť súperovi, aby vás zatlačil. Toho sme sa dopustili po zmene strán," priznal tréner Massimiliano Allegri na oficiálnej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA).

Obranca Andrea Barzagli absolvoval jubilejný 250. štart za Juventus vo všetkých súťažiach: "Postup bol náš prvý cieľ sezóny a dosiahli sme ho. Myslím si, že v prvom dejstve sme hrali dobre, ale v druhom sme dopustili viacerých chýb a umožnili tým Olympiakosu, aby nám narobil problémy. Celkovo však prevláda spokojnosť," dodal Barzagli.