Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Alba sa vracia do španielskej reprezentácie

Na snímke Jordi Alba. Foto: TASR/AP

Enrique pri úvodných dvoch nomináciách Albu vynechal a uprednostnil Marcosa Alonsa z londýnskej Chelsea, respektíve Joseho Gayu z Valencie, za čo zožal od španielskych médií vlnu kritiky.

Madrid 8. novembra (TASR) - Obranca Barcelony Jordi Alba sa vracia do španielskej futbalovej reprezentácie. Tréner Luis Enrique ho zaradil do kádra na duel Ligy národov na pôde Chorvátska (15. novembra) a prípravný súboj s Bosnou a Hercegovinou (19. novembra).

Enrique pri úvodných dvoch nomináciách Albu vynechal a uprednostnil Marcosa Alonsa z londýnskej Chelsea, respektíve Joseho Gayu z Valencie, za čo zožal od španielskych médií vlnu kritiky. Alba podáva v tejto sezóne v drese Barcelony kvalitné výkony a tak ho Enrique povolal na rozhodujúci súboj Ligy národov, v ktorom si Španieli v prípade triumfu zabezpečia prvenstvo v skupine.

Enrique nominoval na zápas s úradujúcimi vicemajstrami sveta aj stredopoliara Braisa Mendeza, ktorý je spoluhráčom slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku v Celte Vigo. V kádri nechýba ani kanonier Celty Iago Aspas. Enrique sa rozhodol dať príležitosť aj obrancovi Espanyolu Barcelona Mariovi Hermosovi a ofenzívnemu stredopoliarovi Villarrealu Pablovi Fornalsovi. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Nominácia Španielska:



brankári: David De Gea (Manchester United), Kepa (FC Chelsea), Pau Lopez (Betis Sevilla)

obrancovia: Jordi Alba (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian), Mario Hermoso (Espanyol Barcelona), Jonny (Wolverhampton Wanderers), Jose Gaya (FC Valencia), Cesar Azpilicueta (FC Chelsea)

stredopoliari: Dani Ceballos, Isco (obaja Real Madrid), Saul Niguez (Atletico Madrid), Rodrigo Hernandez (Atletico Madrid), Sergi Roberto, Sergio Busquets (obaja FC Barcelona), Suso (AC Miláno), Pablo Fornals (FC Villarreal), Brais Mendez (Celta Vigo)

útočníci: Marco Asensio (Real Madrid), Rodrigo (FC Valencia), Iago Aspas (Celta Vigo), Alvaro Morata (FC Chelsea)