Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Ukrajinci proti Česku a Taliansku s deviatimi legionármi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Bumann

Ukrajinskí futbalisti sú po triumfe 2:1 v Uherskom Hradišti a víťazstve 1:0 nad Slovenskom v Ľvove zatiaľ na čele 1. skupiny B-divízie.

Kyjev 2. októbra (TASR) - Tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Andrij Ševčenko zaradil do nominácie na zápas Ligy národov proti Česku (10. októbra v Charkove) deväť legionárov.

Jeho zverenci sú po triumfe 2:1 v Uherskom Hradišti a víťazstve 1:0 nad Slovenskom v Ľvove zatiaľ na čele 1. skupiny B-divízie. Pred domácou konfrontáciou s Čechmi ich 10. októbra v Janove čaká prípravný duel s Talianmi.

Nominácia Ukrajiny:

brankári:
Andrej Pjatov (Šachtar Doneck), Denis Bojko (Dinamo Kyjev), Andrij Lunin (Leganes)
obrancovia: Jaroslav Rakickij, Sergej Krivdov, Bogdan Butko, Nikolaj Matvijenko (všetci Šachtar Doneck), Nikita Burda (Dynamo Kyjev), Aleksandr Karavajev (Zorja Luhansk), Vasilij Kravec (CD Lugo), Igor Plastun (Gent), Jevgenij Makarenko (Anderlecht Brusel)
stredopoliari: Jevhen Konopľanka (Schalke 04 Gelsenkirchen), Andrej Jarmolenko (West Ham United), Taras Stepanenko, Marlos (obaja Šachtar Doneck), Sergej Sidorčuk, Viktor Cygankov, Vitalij Bujalskij (všerci Dynamo Kyjev), Aleksandr Zinčenko (Manchester City), Ruslan Malinovskij (Genk), Ivan Petrjak (Ferencváros Budapešť)
útočníci: Roman Jaremčuk (Gent), Arťom Besedin (Dynamo Kyjev)