Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: V nominácii Holandska aj De Jong, no naposledy Sneijder

Wesley Sneijder, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Holnadskí futbalisti sa stretnú s Peru 6. septembra a o tri dni neskôr sa predstavia vo Francúzsku.

Haag 31. augusta (TASR) - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Ronald Koeman oznámil 25-člennú nomináciu na prípravný zápas s Peru a duel Ligy národov proti úradujúcim majstrom sveta Francúzom. S národným tímom sa rozlúči veterán Wesley Sniejder, naopak prvej nominácie sa dočkal 21-ročný stredopoliar Ajaxu Amsterdam Frenkie de Jong.

"Oranjes" sa stretnú s Peru 6. septembra a o tri dni neskôr sa predstavia vo Francúzsku. De Jong patrí k najväčším holandským talentom z akadémie Ajaxu v posledných rokoch a jeho meno sa viackrát spájalo s prestupom do Barcelony. Sezónu však napokon dohrá v Amsterdame.

Sneijder nastúpi v drese Holandska proti Peru na 134. a posledný zápas v najcennejšom drese, do Francúzska už pôjde tím bez neho. Tridsaťštyriročný stredopoliar je spoluhráč Vladimíra Weissa v katarskom tíme Al-Gharafa.

Holanďania sa nekvalifikovali na dva posledné veľké turnaje, keď chýbali na majstrovstvách Európy 2016 i tohtoročných majstrovstvách sveta a tréner Koeman prebudováva tím. V nominácii nechýbajú hráči Liverpoolu Virgil van Dijk a Georginio Wijnaldum, ako aj 19-ročný kapitán Ajaxu Matthijs de Ligt.

Nominácia Holandska:

brankári:
Jasper Cillessen (Barcelona, Šp.), Jeroen Zoet (PSV Eindhoven), Sergio Padt (Groningen)
obrancovia: Patrick van Aanholt (Crystal Palace, Ang.), Nathan Ake (Bournemouth, Ang.), Daley Blind (Ajax), Matthijs de Ligt (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool, Ang.), Daryl Janmaat (Watford, Ang.), Kenny Tete (Lyon, Fr.), Stefan de Vrij (Inter Miláno, Tal.)
stredopoliari: Wesley Sneijder (Al-Gharafa, Kat.), Donny van de Beek (Ajax), Davy Pröpper (Brighton, Ang.), Frenkie de Jong (Ajax), Marten de Roon (Atalanta, Tal.), Kevin Strootman (Marseille, Fr.), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Bruggy, Bel.), Georginio Wijnaldum (Liverpool, Ang.)
útočníci: Ryan Babel (Besiktas, Tur.), Memphis Depay (Lyon, Fr.), Luuk de Jong (PSV Eindhoven), Justin Kluivert (AS Rím, Tal.), Quincy Promes (Sevilla, Šp.)