Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Takto vyzerá NOMINÁCIA nového kouča ČR na zápas so Slovenskom

Na archívnej snímke futbalový tréner Jaroslav Šilhavý. Foto: TASR/AP

V porovnaní s kádrom svojho prechodcu Karla Jarolíma urobil Šilhavý viacero zmien.

Praha 3. októbra (TASR) - Nový tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý povolal do svojej prvej nominácie na duely Ligy národov proti Slovensku (13. októbra v Trnave) a Ukrajine (16. októbra v Charkove) viacerých navrátilcov. V národnom tíme sa po dlhšom čase objavia stredopoliar David Pavelka i obrancovia Lukáš Hejda a Ondřej Čelůstka.

V porovnaní s kádrom svojho prechodcu Karla Jarolíma urobil Šilhavý viacero zmien. Vracajú sa aj Matěj Vydra, Josef Šural a Bořek Dočkal, pre zranenia naopak absentujú Jan Kopic, Jan Sýkora a Tomáš Kalas. Mimo hry zostali Ondřej Petrák, Tomáš Hořava, Vladimír Coufal a Jan Bořil, informoval portál isport.cz.

"Snažili sme sa vybrať to najlepšie. Potešiteľné je, že hráči majú chuť reprezentovať," uviedol Šilhavý, ktorý plánuje ešte dvoch hráčov nominovať dodatočne. Pôjde pravdepodobne o stopéra a krajného stredopoliara.

Slovákom ani Čechom vstup do Ligy národov nevyšiel, oba tímy prehrali svoje úvodné vystúpenia s lídrom tabuľky Ukrajinou.

Nominácia Česka na zápasy LN proti Slovensku a Ukrajine:

Brankári: Tomáš Vaclík (FC Sevilla), Tomáš Koubek (Rennes), Jiří Pavlenka (Brémy)
Obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Brémy), Jakub Brabec (Rizespor), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor), Radim Řezník (Plzeň), Lukáš Hejda (Plzeň), Filip Novák (Trabzonspor)
Stredopoliari: David Pavelka (Kasimpasa), Antonín Barák (Udinese), Bořek Dočkal (Philadelphia), Jaromír Zmrhal (Slavia Praha), Jakub Jankto (Sampdoria Janov), Josef Hušbauer (Slavia Praha), Tomáš Souček (Slavia Praha), Josef Šural (Sparta Praha)
Útočníci: Michael Krmenčík (Plzeň), Patrik Schick (AS Rím), Matěj Vydra (Burnley)