Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Zaslúžený triumf. Julen Lopetegui Lopetegui bol po derby spokojný

Na snímke z 9. marca 2020 tréner španielskeho futbalového klubu FC Sevilla Julen Julen Lopetegui počas rozhovoru v športovom centre klubu v španielskom meste Sevilla. Najvyššia španielska súťaž sa po pandémii koronavírusu rozbehne vo štvrtok 11. júna sevillským derby medzi FC a Betisom. Foto: TASR/AP

Tretia Sevilla stráca po štvrtkovom zápase na lídra FC Barcelona osem bodov, Betis figuruje na 12. priečke.

Sevilla 12. júna (TASR) - Triumf FC Sevilla v prvom zápase španielskej La Ligy po trojmesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu bol podľa trénera domácich zaslúžený. Julen Lopetegui svojich hráčov za výkon pochválil, kapitán hosťujúceho tímu Betis Sevilla bol naopak sklamaný. Joaquín Sánchez však verí, že sa už po nasledujúcom zápase posunú v tabuľke vyššie.

O zisku troch bodov v prestížnom "El Gran Derbi" rozhodol tretí tím tabuľky dvomi gólmi po prestávke. Domáci mali už v prvom polčase hernú prevahu, ale defenzívu súpera neprekonali. V 11. minúte trafil Ocampos delovkou z uhla do brvna bránky Betisu a o štvrťhodinu neskôr hlavičkoval Luuk de Jong z dobrej pozície tesne vedľa. Po zmene strán však Marc Bartra fauloval v pokutovom území de Jonga a Ocampos v 56. minúte penaltu premenil. O šesť minút neskôr potvrdil víťazstvo favorita hlavou Brazílčan Fernando po asistencii Ocamposa. "Všetci sme vynaložili veľké úsilie, aby sme sa pripravili na tím ako je Betis. Museli sme sa prispôsobiť inej realite. Získali sme tri body, a hoci na štadióne neboli žiadni diváci, v meste bolo počuť hluk. Zaslúžili sme si toto víťazstvo," citoval denník Marca trénera domácich Lopeteguiho.

Kormidelník FC si po zápase pochvaľoval aj fakt, že môže po reštarte súťaže využiť päť striedaní. V derby proti Betisu ich použil od 71. do 80. minúty: "Niektorí hráči mali problémy so svalmi, niektorí boli preťažení. Ak by sme nemali možnosť piatich striedaní, oba tímy by dohrali s deviatimi hráčmi. V Nemecku hrajú raz do týždňa, v Španielsku je to iné. Budeme hrať každé tri, alebo štyri dni."

Tretia Sevilla stráca po štvrtkovom zápase na lídra FC Barcelona osem bodov, Betis figuruje na 12. priečke. Kapitán Betisu Joaquín Sánchez verí, že sa jeho tím v nasledujúcich kolách posunie vyššie: "Myslím si, že domáci zvíťazili zaslúžene. My nemáme na výber, musíme už premýšľať nad tým, ako zvrátiť situáciu a ako bojovať až do konca o pozície, ktoré sme si začali vytvárať na začiatku sezóny. V pondelkovom zápase proti Granade chceme zvíťaziť."