Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbal: Lotyši nominovali na Slovákov a Gibraltár 17 legionárov

Na archivnej snímke hráč Eindhovenu Jürgen Locadia (vľavo) a hráč CSKA Aleksandrs Cauna Foto: TASR/AP

Tréner lotyšskej futbalovej reprezentácie Marians Pahars zverejnil nomináciu hráčov na dva blížiace sa prípravné zápasy

Riga 8. marca (TASR) - Tréner lotyšskej futbalovej reprezentácie Marians Pahars zverejnil nomináciu hráčov na dva blížiace sa prípravné zápasy so Slovenskom (piatok 25. marca o 20.30 h v Trnave) a Gibraltárom (utorok 29. marca).

V kádri pobaltského tímu figuruje až 17 legionárov, medzi najväčšie opory patria stredopoliar Aleksandrs Cauna z CSKA Moskva a útočník Arťoms Rudnevs pôsobiaci v Hamburgeri SV.

Po zápase s Lotyšskom, ktorý sa uskutoční na novom Štadióne Antona Malatinského v Trnave, sa slovenskí futbalisti predstavia o štyri dni neskôr v Dubline v ďalšom prípravnom súboji proti domácemu Írsku. Oba súboje slúžia pre zverencov trénera Jána Kozáka ako príprava na EURO 2016.


Nominácia futbalovej reprezentácie Lotyšska na prípravné zápasy so Slovenskom a Gibraltárom:

Brankári: Andris Vanins (FC Sion), Pavels Šteinbors (Nea Salamis Famagusta), Kaspars Ikstens (FK Jelgava)

Obrancovia: Kaspars Gorkšs (Dukla Praha), Vitalijs Jagodinskis (Dynamo Kyjev), Marcis Ošs (Górnik Zabrze), Vladislavs Gabovs (Korona Kielce), Gints Freimanis (FK Jelgava), Vitalijs Maksimenko (SV Mattersburg), Antons Kurakins (Hamilton Academical), Kaspars Dubra (BATE Borisov)

Stredopoliari: Artis Lazdinš (FK Jelgava), Aleksandrs Cauna (CSKA Moskva), Arturs Zjuzins (Gazovik Orenburg), Janis Ikaunieks (FC Méty), Igors Tarasovs (Jagiellonia Bialystok), Olegs Laizans (FC Riga), Aleksejs Višnakovs (Rigas Futbola skola)

Útočníci: Arturs Karašausks (Piast Gliwice), Deniss Rakels (FC Reading), Arťoms Rudnevs (Hamburger SV), Valerijs Šabala (FK Příbram)