Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Maďarský futbalový titul získal Honvéd Budapešť

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

V konečnej tabuľke mal Honvéd o tri body viac ako Videoton a v novej sezóne sa predstaví v predkole Ligy majstrov.

Budapešť 28. mája (TASR) - Honvéd Budapešť sa štrnástykrát v klubovej histórii stal futbalovým majstrom Maďarska. V sobotňajšom rozhodujúcom zápase záverečného 33. kola OTP Bank Ligy zvíťazil tím vedený talianskym trénerom Marcom Rossim nad konkurenčným Videotonom 1:0 a získal prvý titul od roku 1993.

V konečnej tabuľke mal Honvéd o tri body viac ako Videoton a v novej sezóne sa predstaví v predkole Ligy majstrov. Európsku ligu, resp. jej kvalifikačnú časť, si zahrajú Videoton, Vasas Budapešť a Ferencváros Budapešť.

Na 33. kolo nebude v dobrom spomínať Dominik Fótyik, ktorý v 41. minúte súboja s Vasasom dostal červenú kartu. Jeho tím Mezőkövesd napokon remizoval na ihrisku súpera 1:1.

So súťažou sa minimálne na rok lúči MTK Budapešť a jednoznačne najslabší tím 12-členného pelotónu Gyirmót SE, v ktorom v tejto sezóne pôsobil slovenský defenzívny hráč Kristián Kolčák a v novej ho trénersky povedie Ladislav Molnár.

Výsledky - 33. kolo:

Diósgyőri VTK - VSC Debrecín 1:3 /Á. Szarka (Diósgyőri VTK) odohral celý zápas/
Ferencváros Budapešť - Újpest 2:0, Haladás - Gyirmót SE 1:2 /K. Kolčák (Gyirmót) odohral celý zápas/
Honvéd FC Budapešť - Videoton Székesfehérvár 1:0
Paks - MTK Budapešť 1:1 /P. Molnár (Paks) odchytal celý zápas/
Vasas Budapešť - Mezőkövesd 1:1 /T. Tujvel odchytal celý zápas, D. Hudák odohral celý zápas, D. Fótyik (všetci Mezőkövesd) dostal v 41. minúte ČK/