Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Mak sa chcel vrátiť do PAOK: Poznám a milujem tento klub

Na archívnej snímke slovenský útočník Robert Mak. Foto: TASR/AP

V Solúne už má na konte dve sezóny, počas nich absolvoval 82 stretnutí a dal 28 gólov.

Horst 11. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak mal viacero možností, ale rozhodol sa pre návrat do gréckeho klubu PAOK Solún. Rok v ňom bude hosťovať z ruského Zenitu Petrohrad, opačným smerom putoval vlani.

"Som veľmi rád, že som naspäť v PAOK. Chcem pravidelne hrať, byť pripravený aj na zápasy slovenskej reprezentácie. Preto som chcel zmeniť klub. Ozval sa PAOK, ako aj iné kluby. Chcel som sa vrátiť do PAOK. Poznám a milujem tento klub, ako aj jeho fanúšikov. Aj manželka Zuzka ma podporovala, aby sme sa vrátili do Grécka. Som šťastný, že som v PAOK, teším sa na skvelé zápasy v jeho drese," uviedol 26-ročný krídelník na svojom oficiálnom webe.

V Solúne už má na konte dve sezóny, počas nich absolvoval 82 stretnutí a dal 28 gólov. V Zenite odohral sedemnásť zápasov najvyššej súťaže a strelil štyri góly. So svojím staronovým zamestnávateľom je na sústredení v Holandsku, bude nosiť dres s číslom 29.

"Pre Roba je veľmi dôležité, aby po jarnej časti v Zenite, kde veľa šancí nedostal, pravidelne hral, aby sa vrátil do starých koľají, aby opäť získal hernú istotu. V Solúne ho veľmi dobre poznajú a Robo je veľmi rád, že si opäť oblečie čierno–biely dres. Od začiatku preferoval návrat do PAOK. Sme radi, že to vyšlo," povedal Makov agent Juraj Vengloš z CSM-Agency.