Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Martinez nahradil Wilmotsa,stal sa novým koučom reprezentácie Belgicka

Roberto Martinez Foto: TASR/AP

Martinez v uplynulých rokoch trénoval v anglickej Premier League. Tím Wigan Athletic priviedol v roku 2013 k triumfu v FA Cupe, potom zamieril na lavičku Evertonu.

Brusel 4. augusta (TASR) - Španiel Roberto Martinez sa stal novým trénerom belgickej futbalovej reprezentácie. Vo funkcii nahradil Marca Wilmotsa, ktorý rezignoval na svoju funkciu po skončení EURO 2016 vo Francúzsku, kde "červení diabli" skončili vo štvrťfinále. Informovala o tom agentúra dpa.

Martinez v uplynulých rokoch trénoval v anglickej Premier League. Tím Wigan Athletic priviedol v roku 2013 k triumfu v prestížnom FA Cupe, potom zamieril na lavičku Evertonu, s ktorým sa prebojoval do Európskej ligy. V uplynulej sezóne sa mu však na lavičke "Toffees" nedarilo a kolo pred koncom ho vedenie liverpoolskeho klubu prepustilo.

Debut na belgickej lavičke zažije Martinez 1. septembra, keď jeho nových zverencov čaká prípravný zápas proti Španielsku. Hlavnou prioritou Martineza bude postúpiť na MS 2018 v Rusku. Belgičania sa predstavia v základnej H-skupine spoločne s Gréckom, Bosnou a Hercegovinou, Estónskom, Cyprom a Gibraltárom.