Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Mascherano sa rozlúčil s Barcelonou: Prežil som tu nádherné chvíle

Argentínsky futbalový obranca Javier Mascherano z FC Barcelona sa usmieva počas rozlúčky na štadióne Camp Nou v Barcelone 24. januára 2018. Mascherano opustí španielsky klub FC Barcelona už v zimnom prestupovom období. Katalánci to v utorok 23. januára potvrdili na oficiálnom webe. Tridsaťtriročný Mascherano obliekal dres FCB sedem a pol roka. Odchádza do čínskej Super League. Foto: TASR/AP

Novým zamestnávateľom Mascherana sa stane mužstvo Hebei China Fortune FC, pripojí sa k nemu od 26. januára.

Barcelona 24. januára (TASR) - Argentínsky futbalista Javier Mascherano sa v stredu oficiálne rozlúčil s FC Barcelona. Katalánci potvrdili na oficiálnom webe, že ich dlhoročná defenzívna opora odchádza do čínskej Super League.

Novým zamestnávateľom Mascherana sa stane mužstvo Hebei China Fortune FC, pripojí sa k nemu od 26. januára. "Keď som prišiel do Barcelony, vedel som, že sa stretnem s veľkými hráčmi. Strávil som tu sedem a pol roka, ale zdá sa mi to oveľa menej, pretože som tu prežil nádherné chvíle," povedal 33-ročný futbalista na stredajšej tlačovej konferencii. Mascherano prišiel do Barcelony v roku 2010 z Liverpoolu a získal s ňou 18 klubových trofejí. "Najťažšie na pôsobení v Barcelone je to, že viete, že jedného dňa musíte odísť," citovala ho agentúra DPA.

Argentínčan sa s fanúšikmi "blaugranas" rozlúči pred štvrtkovým odvetným stretnutím Španielskeho pohára proti mestskému rivalovi Espanyolu Barcelona.