Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Futbal-ME-kval: Íri opäť udreli v závere aj proti Poľsku

Írski fanúšikovia. Foto: TASR/AP

V Gruzínsku i Nemecku skórovali v nadstavenom čase a v nedeľu v domácom dueli proti Poľsku v Dubline opäť udreli v závere. Striedajúci Shane Long znemožnil "družine" odskočiť Nemecku a Škótsku na rozdiel troch bodov a udržal írske šance na postup.

Dublín 30. marca (TASR) - Írski futbaloví reprezentanti v kvalifikácii EURO 2016 demonštrujú, že sa oplatí bojovať až do konca. V Gruzínsku i Nemecku skórovali v nadstavenom čase a v nedeľu v domácom dueli proti Poľsku v Dubline opäť udreli v závere. Striedajúci Shane Long znemožnil "družine" odskočiť Nemecku a Škótsku na rozdiel troch bodov a udržal írske šance na postup.

"Vedeli sme, že tento zápas si jednoducho nemôžeme dovoliť prehrať. V prvom polčase sme hrali príliš ustráchane, v druhom dejstve sme však dostali Poliakov do veľkých problémov a napokon sme sa dočkali zaslúženého vyrovnania. Myslím si, že remíza 1:1 je spravodlivá. V prípade prehry by sa táto kvalifikácia pre nás prakticky skončila," povedal pre akreditované médiá útočník Southamptonu, ktorý strelil svoj dvanásty gól v reprezentačnom drese.

Trénerovi Martinovi O'Neillovi spadol kameň zo srdca. "Po prvom polčase som nabádal hráčov, že musia zvýšiť dôraz a snažiť sa aspoň vyrovnať. Je jedna vec, ktorá zdobí tento tím a to je odhodlanie. Chlapci sa nevzdávajú ani za nepriaznivého stavu. Remíza nás drží v hre o postup," zdôraznil bývalý kouč Celticu Glasgow. Íri sú v tabuľke štvrtí, pričom na duo Nemecko, Škótsko strácajú dva body.

Poľský kanonier Robert Lewandowski sa proti írskej obrane nepresadil. "Počas celého zápasu sme predviedli málo ofenzívnych akcií, ako keby sme si vpredu neverili. V tejto kvalifikácii sme určite odohrali aj lepšie stretnutia. Inkasovaný gól v poslednej minúte vždy zamrzí, aj remíza však môže mať v konečnom účtovaní svoju cenu," uviedol v rozhovore pre sport.pl útočník Bayernu Mníchov.