Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

EURO 2020: Španielsko proti Nórom a Malte bez Isca

Španielsky futbalista Isco (uprostred). Foto: TASR/AP

Isco prišiel o miesto v reprezentácii po tom, čo dostával len málo príležitostí v Reale Madrid pod trénerom Santiagom Solarim.

Madrid 15. marca (TASR) - Francisco "Isco" Alarcon chýba v španielskej nominácii na marcové zápasy kvalifikácie ME 2020 proti Nórsku a Malte.

Isco prišiel o miesto v reprezentácii po tom, čo dostával len málo príležitostí v Reale Madrid pod trénerom Santiagom Solarim. Ten však v klube skončil a v pondelok ho nahradil staronový kormidelník "bieleho baletu" Zinedine Zidane.

Tréner Španielska Luis Enrique vynechal z kádra aj Jorgeho "Kokeho" Resurrecciona, Saula Nigueza či Thiaga Alcantaru. Naopak, do národného tímu prekvapujúco povolal Jaimeho Matu z Getafe, Sergiho Gomeza zo Sevilly, Sergia Canalesa z Realu Betis, či Fabiana Ruiza z Neapolu.

Enrique nemohol pre zranenia počítať s Danim Carvajalom, Lucasom Vazquezom, Diegom Costom, Iagom Aspasom ani Diegom Llorentem.

Španielsko privíta Nórsko 23. marca vo Valencii, o tri dni neskôr sa predstaví na Malte. Informovala agentúra AFP.

Nominácia Španielska:

brankári: David De Gea (Manchester United), Pau Lopez (Real Betis), Kepa Arrizabalaga (Chelsea)
obrancovia: Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jose Luis Gaya (Valencia), Juan Bernat (Paríž Saint-Germain), Mario Hermoso (Espaňol), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Sergi Gomez (Sevilla), Sergi Roberto (Barcelona), Jesus Navas (Sevilla)
stredopoliari: Sergio Busquets (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Rodri Hernandez (Atletico Madrid), Dani Ceballos (Real Madrid), Fabian Ruiz (SSC Neapol), Dani Parejo (Valencia), Sergio Canales (Real Betis)
útočníci: Rodrigo (Valencia), Jaime Mata (Getafe), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Iker Muniain (Athletic Bilbao)


Löw povolal na Srbsko a Holandsko troch nováčikov


Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw povolal na prípravný zápas so Srbskom, resp. na kvalifikačný duel EURO 2020 v Holandsku aj nováčikov Lukasa Klostermanna, Niklasa Starka a Maximiliana Eggesteina.

Nemci odohrajú budúci týždeň prípravu proti Srbom v stredu vo Wolfsburgu, o štyri dni neskôr v Amsterdame začnú boje o postup na európsky šampionát. Stark z Herthy Berlín a Klostermann z Lipska sú obrancovia, Eggestein z Werderu Brémy hráva na poste stredopoliara.

Löw iba nedávno zverejnil, že už nepočíta so službami hráčov Bayernu Mníchov, majstrov sveta z 2014 Matsom Hummelsom, Jeromeom Boatengom a Thomasom Müllerom. Pre zranenia v 23-člennej nominácii chýbajú stredopoliar Parížu Saint-German Julian Draxler, obranca Kolína Jonas Hector a stredopoliar Schalke Sebastian Rudy.

Informovala agentúra DPA.

Nominácia Nemecka:

brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
obrancovia: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Marcel Halstenberg, Lukas Klostermann (obaja RB Lipsko), Thilo Kehrer (Parríž Saint-Germain), Antonio Ruediger (Chelsea Londýn), Nico Schulz (TSG 1899 Hoffenheim), Niklas Stark (Hertha Berlín), Niklas Suele (Bayern Mníchov), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
stredopoliari a útočníci: Julian Brandt, Kai Havertz (obaja Bayer Leverkusen), Maximilian Eggestein (Werder Brémy), Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich (všetci Bayern Mníchov), Ilkay Gündogan, Leroy Sane (Manchester City), Toni Kroos (Real Madrid), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Lipsko)