Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

EURO 2020: UEFA vyšetruje Bulharov, v priestoroch zväzu prebehla razia

Bulharský premiér Bojko Borisov odpovedá na otázky novinárov pred sídlom Bulharského futbalového zväzu (BFS) v Sofii 15. októbra 2019. Rasistické incidenty v pondelkovom zápase kvalifikácie EURO 2020 medzi Anglickom a Bulharskom v Sofii vyvolali búrlivé reakcie od politických špičiek oboch krajín. Predseda vlády Veľkej Británie Boris Johnson vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA) na rýchlu a razantnú reakciu. Rovnako razantný postoj zaujal aj bulharský predseda vlády Bojko Borissov, ktorý odsúdil rasistické prejavy a vyzval tamojšieho šéfa futbalového zväzu (BFS) Borislava Michajlova na rezignáciu. Foto: TASR/AP

V dôsledku neprístojností a hanebného debaklu 0:6 v utorok odstúpil prezident Bulharského futbalového zväzu (BFS) Borislav Michajlov.

Sofia 15. októbra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) otvorila disciplinárne konanie proti Bulharsku za incidenty počas pondelkového zápasu kvalifikácie EURO 2020 s Anglickom. Fanúšikovia v Sofii sa prezentovali hrubým rasistickým správaním. Okrem opičích zvukov vyrukovali s nacistickými pozdravmi a aj pyrotechnikou. Rozhodca Ivan Bebek z Chorvátska musel dvakrát prerušiť stretnutie.

V dôsledku neprístojností a hanebného debaklu 0:6 v utorok odstúpil prezident Bulharského futbalového zväzu (BFS) Borislav Michajlov. Navyše, v rovnaký deň bulharská polícia vykonala raziu v priestoroch zväzu. Podľa agentúry SID ju vykonali jednotky na boj proti organizovanému zločinu a finančná správa. Miestne médiá informovali, že prehliadka priestorov súvisela s niekoľkomesačným vyšetrovaním korupcie v rozhodcovskej komisii.