Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO: Proti anglickým fanúšikom musela opäť zasahovať polícia

Poriadkové jednotky použili slzný plyn, výtržnosti sa rovnako ako vo štvrtok udiali pred dvoma britskými a írskymi krčmami priamo na nábreží starého prístavu. Foto: TASR/AP

Poriadkové jednotky použili slzný plyn, výtržnosti sa rovnako ako vo štvrtok udiali pred dvoma britskými a írskymi krčmami priamo na nábreží starého prístavu v Marseille.

Paríž 10. júna (TASR) - Piatok bol už druhým dňom potýčok medzi fanúšikmi anglickej futbalovej reprezentácie a francúzskou políciou v južnom prístavnom meste Marseille. Angličania v sobotu v rámci základnej A-skupiny majstrovstiev Európy nastúpia proti Rusom. Správu zverejnila agentúra dpa.



Poriadkové jednotky použili slzný plyn, výtržnosti sa rovnako ako vo štvrtok udiali pred dvoma britskými a írskymi krčmami priamo na nábreží starého prístavu. Podľa kamerových záznamov lietali aj stoličky, spúšťačom údajne boli pokriky "ISIS, kde ste?"

Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra Pierre-Henri Brandet informoval televíziu BFMTV, že zatkli dvoch ľudí. Priaznivci čakali na bitku, tvrdil šéf marseillskej polície Laurent Nunez. Anglická Futbalová asociácia (FA) apelovala na podporovateľov, aby sa správali s rešpektom. "Sme sklamaní zo scén, aké sme videli. Je na príslušných úradoch, aby identifikovali a náležite potrestali nespratníkov," odkázala FA.