Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Obranca Boateng nastúpi do zápasu proti Slovensku

Nemecký futbalista Jerome Boateng Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný stopér utrpel zranenie pravého lýtkového svalu v zápase základnej C-skupiny proti Severnému Írsku. V sobotu už bol schopný absolvovať tréning v nemeckej základni v Évian-les-Bains.

Evian-les-Bains 25. júna (TASR) - Nemecký futbalový obranca Jerome Boateng nastúpi v nedeľňajšom osemfinálovom zápase EURO 2016 proti Slovensku (18.00 h v Lille).

"Nemá žiadne problémy, dnes všetko absolvoval. Zajtra bude hrať," cituje agentúra dpa slová trénera Joachima Löwa.

Dvadsaťsedemročný stopér utrpel zranenie pravého lýtkového svalu v zápase základnej C-skupiny proti Severnému Írsku, z hry odstúpil v 76. minúte.

V sobotu už bol schopný absolvovať tréning v nemeckej základni v Évian-les-Bains. Ako informovala agentúra dpa, Boateng absolvoval najprv individuálne cvičenia vrátane 30-metrových šprintov, pričom ho neustále monitoroval tímový lekár Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Následne sa zapojil do spoločného tréningu, ktorý bol otvorený aj pre médiá.

Úradujúci majstri sveta súpera rozhodne nepodceňujú, výstrahou im bola už prehra 1:3 s Kozákovými zverencami v prípravnom stretnutí pred ME v Augsburgu. "Bolo by chybné povedať o súperovi - však sú to iba Slováci. Svojimi výkonmi na šampionáte si zaslúžili stáť v osemfinále," povedal brankár Nemecka Manuel Neuer.