Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Útočník Ďuriš nepovažuje vypadnutie s Nemeckom za hanbu

Na snímke vľavo Michal Ďuriš (Slovensko) a Sami Khedira (Nemecko) počas osemfinále majstrovstiev Európy vo futbale medzi Nemeckom a Slovenskom 26. júna 2016 vo francúzskom Lille. Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa útočníka Michala Ďuriša bol prvoradý cieľ Slovákov postúpiť zo skupiny. Ten sa nám podarilo zvládnuť.


Lille 27. júna (TASR) - Slovenskí futbalisti podľahli v osemfinále EURO 2016 favorizovanej reprezentácii Nemecka hladko 0:3 a vystúpenie na turnaji sa tak pre nich skončilo, podľa útočníka Michala Ďuriša však nie je hanba prehrať s úradujúcimi majstrami sveta.

"Náš prvoradý cieľ bol postup zo skupiny. Ten sa nám podarilo zvládnuť, žiaľ, dostali sme v osemfinále Nemcov a tí ukázali, že majú silnejšie mužstvo ako my. Vypadnúť s nimi však nebola hanba," povedal Ďuriš, ktorý dostal od trénera Jána Kozáka dôveru na hrote útoku a odohral 64 minút. "Som rád, že som mohol nastúpiť. Tušil som, že budem v základe už na základe vecí v tréningu, ktoré sme nacvičovali. Zároveň som však sklamaný z toho, ako to dopadlo. Mohli sme Nemcov potrápiť viac. Veril som, že môžeme postúpiť ďalej,"pokračoval útočník Viktorie Plzeň.

Ďuriš sa osamotený na hrote snažil, ale sústredená defenzíva súpera ho nepustila ani do jednej šance. "Vedel som, že to bude zápas o behaní a bojovnosti. Škoda, že sme dostali rýchly prvý gól, ktorý určil ráz zápasu. Myslím, že už po prvom polčase bolo prakticky rozhodnuté, pretože proti súperovi kvalít Nemecka sa ťažko otáča zápas za stavu 0:2. Keby sme dlhšie udržali bezgólový stav, mohli sme ich viac potrápiť," priznal 28-ročný útočník slovenskej reprezentácie.

Druhý najlepší strelec najvyššej českej súťaže z uplynulej sezóny priznal, že po nej cíti únavu. "Sezóna bola dlhá, ale vedel by som si predstaviť, že tu ešte pár dní pobudneme. Škoda, balíme kufre, v kabíne sme mali všetci zvesené hlavy a bolo ticho. Teraz sa už teším na dovolenku, aj keď asi nebude dlhá, pretože v klube už začali s letnou prípravou," poznamenal Ďuriš, ktorý predpovedá osemfinálovému súperovi postup až do záverečných fáz šampionátu. "Nemecký futbal je inde ako my. Ukázal obrovskú kvalitu. Myslím, že to Nemci dotiahnu ďaleko."