Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Griezmann vystrieľal domácim Francúzom postup

Futbalista Atletica Madrid Antoine Griezmann sa teší po strelení úvodného gólu. Foto: TASR/AP

Francúzi v boji o semifinále nastúpia v nedeľu v Saint-Denis proti úspešnejšiemu z dvojice Anglicko - Island.


Lyon 27. júna (TASR) - Opäť potvrdil svoju dôležitosť pre národný tím. Francúzsky futbalista Antoine Griezmann mal leví podiel na postupe domáceho výberu do štvrťfinále EURO 2016. V druhom polčase nedeľňajšieho súboja proti Írsku strelil v priebehu troch minút dva góly, zásluhou ktorých "Les Bleus" otočili nepriaznivý stav a napokon vybojovali očakávané víťazstvo.

Francúzi v Lyone nezachytili úvod a od 2. minúty prehrávali, keď sa z pokutového kopu presadil Robbie Brady. Húževnatí Íri hrali s veľkým nasadením a domácemu favoritovi robili veľké problémy. Obrat nastal až po zmene strán a režíroval ho Griezmann. "V prestávke sme v šatni na seba dosť nakričali. Vedeli sme, že nehráme dobre a museli sme to zmeniť. Hlasná výmena názorov pomohla, čo bolo vidieť v druhom polčase aj na ihrisku. Ukázali sme víťaznú mentalitu," vravel krídelník madridského Atletica, ktorý zaznamenal svoj deviaty a desiaty presný zásah v reprezentácii. V závere duelu mohol skompletizovať hetrik, ale do tretice proti Darrenovi Randolphovi v bráne súpera neuspel.

Íri nemali ďaleko od prekvapenia a za svoj oduševnený osemfinálový výkon si vyslúžili uznanie zo všetkých strán. "Naši fanúšikovia boli úžasní a najmä kvôli nim sme to chceli dotiahnuť ešte ďalej ako do osemfinále. Verím, že aj napriek prehre sú na nás hrdí. V hľadisku boli v menšine, ale aj tak ich bolo riadne počuť. Myslím, že sme odohrali kvalitný turnaj a nemáme sa za čo hanbiť. Ukázali sme, že írsky futbal má svoju kvalitu," tvrdil obranca Seamus Coleman.

Francúzi v boji o semifinále nastúpia v nedeľu v Saint-Denis proti úspešnejšiemu z dvojice Anglicko - Island. "Pohodlne sa usadíme v gauči a počkáme si, kto bude naším súperom. Proti Írom sme boli v kŕči, ale treba povedať, že súper hral veľmi dobre," vravel francúzsky kormidelník Didier Deschamps, ktorému vo štvrťfinále budú pre kartový trest chýbať stopér Adil Rami i stredopoliar N'Golo Kante.