Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nemci pokorili Talianov. Dokonalý obrat Holandska vo Wembley

Futbalisti Holandska sa tešia po výhre nad Anglickom v prípravnom zápase Foto: TASR/AP

Francúzi zvládli aj druhý prípravný duel, keď zdolali Rusov.

Bratislava 29. marca (TASR) - Francúzski futbalisti vyhrali v príprave na EURO 2016 aj druhý zápas, keď v utorok zdolali na Stade de France Rusko 4:2. Práve Rusi budú v stredu 15. júna o 15.00 h v Lille druhým súperom slovenskej reprezentácie na kontinentálnom šampionáte.



Francúzi boli počas celého duelu aktívnejším tímom v držaní lopty aj v streleckej produkcii. Hernú prevahu korunovali dvomi gólmi už v prvom polčase, keď sa najskôr v 9. minúte presadil prízemnou strelou N'Golo Kanté a v závere sa do centra zľava vložil hlavou Andre-Pierre Gignac. Rusi po zmene vystrelili dvakrát na bránu a v oboch prípadoch znížili. Najskôr na 1:2 po hlavičke Aleksandra Kokorina a po výstavnom góle Dimitriho Payeta z priameho kopu sa presadil aj Jurij Žirkov. Skóre napokon zavŕšil štvrťhodinu pred koncom po chybe striedajúceho ruského brankára Kingsley Coman.

Francúzi odštartovali prípravu na domáce EURO 2016 triumfom 3:2 v Holandsku.

Na snímke francúzsky útočník André-Pierre Gignac oslavuje svoj gól v priateľskom futbalovom zápase Francúzsko - Rusko v Saint Senis 29. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Dokonalý obrat vo Wembley

Anglickí futbalisti podľahli v utorňajšom prípravnom dueli na EURO 2016 doma Holandsku 1:2. "Oranjes", ktorí budú po zbabranej kvalifikácii na kontinentálnom šampionáte chýbať, zariadil triumf dokonalým obratom v druhom polčase. Angličania sa na EURO predstavia a súboje v B-skupine zakončia v pondelok 20. júna o 21.00 h v St. Etienne proti Slovensku.

Po vlažnom začiatku sa duel vo Wembley rozbehol a záver polčasu priniesol divákom prvý gól. V 41. minúte predviedol Albion efektnú kombináciu na jeden dotyk s presnou koncovkou Jamieho Vardyho. Tesne po zmene strán sa však hostia tešili z vyrovnania, penaltu s prehľadom premenil Vincent Janssen. Dvanásť minút pred koncom prišiel rozhodujúci moment. Striedajúci Phil Jagielka prehral súboj o loptu v šestnástke, Janssen našiel Luciana Narsingha a ten zariadil triumf do odkrytej brány.

Angličanom sa pre zmenu v sobotu podaril dokonalý obrat proti majstrom sveta. S Nemcami prehrávali v Berlíne 0:2, v druhom polčase však prevýšili svojho súpera vo všetkých aspektoch a triumfovali 3:2.

V šlágri Nemci pokorili Talianov

V utorňajšom šlágri asociačného termínu vyhrali futbalisti Nemecka v Mníchove nad rivalom z Talianska 4:1. Úradujúci majstri sveta dali zabudnúť na predchádzajúcu domácu prehru s Anglickom (2:3) a "squadre" uštedrili lekciu. Výber trénera Joachima Löwa viedol v súboji už 4:0 po góloch Toniho Kroosa, Maria Götzeho, Jonasa Hectora a Mesuta Özila, za hostí len znížil Stephan El Shaarawy.

Na snímke vpravo nemecký hráč Mario Götze oslavuje svoj gól a druhý Nemecka, vľavo jeho spoluhráč Thomas Müller v priateľskom futbalovom zápase Nemecko - Taliansko v Mníchove 29. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Výhru Portugalska trafil Ronaldo

V portugalskej Leirii vyhral domáci výber po góloch Naniho a Cristiana Ronalda 2:1 nad Belgickom, ktorému nestačil ani zásah Romelua Lukakua. Duel sa mal pôvodne hrať na Štadióne Kráľa Baudouina v Bruseli, no vzhľadom na bezpečnostné opatrenia sa dejisko presunulo do Leirie. Belgičania vybehli na rozcvičku v tričkách s nápisom: "Na pamiatku všetkých obetí - Brusel 22. 3. 2016". Pri samovražedných útokoch na letisku a v metre zahynulo 35 ľudí.

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa teší po strelení gólu do brány Belgicka v prípravnom zápase v portugalskom meste Leiria
Foto: TASR/AP


Belgickí futbalisti vybehli na rozcvičku v tričkách s nápisom: "Na pamiatku všetkých obetí - Brusel 22. 3. 2016" pred začiatkom prípravného zápasu proti domácemu Portugalsku
Foto: TASR/AP


Futbalisti Srbska vyhrali v utorňajšom prípravnom zápase v Estónsku 1:0.

Účastník letných EURO vo Francúzsku z Islandu dokázal zvíťaziť v Pireuse nad Gréckom 3:2. Domáci síce viedli po góloch Konstantinosa Fortounisa, ktorý hráva v miestnom Olympiakose 2:0, ale hostia súboj dokonale otočili gólmi Arnora Ingviho Traustasona, Sverrira Ingiho Ingasona a Kolbeinna Sigthorssona.

Futbalisti Lotyšska, ktorí v piatok v Trnave proti Slovákom ukopali remízu 0:0, deklasovali Gibraltár 5:0. Hoci sa prvý polčas proti outsiderovi trápili, v tom druhom mu na jeho pôde nadelili päť gólov.

Škandinávske derby pre Fínov

V Oslo sa v škandinávskom derby zrodila výhra domácich Nórov nad Fínmi 2:0. Domáci prišli v poslednej minúte prvého polčasu o vylúčeného brankára Jonathana Jouberta a hostia početnú výhodu v druhom polčase využili.

Nórsky futbalista Valon Berisha (vpravo) a Fín Joona Toivio bojujú o loptu v prípravnom zápase
Foto: TASR/AP


V Tbilisi zaznamenal na lavičke Gruzínska debut tréner Vladimír Weiss st., bývalý reprezentačný kormidelník Slovákov. Jeho zverenci remizovali s Kazachstanom 1:1.

V ďalších utorňajších dueloch Rakúšania vo Viedni prehrali s Tureckom 1:2, Česi remizovali vo Švédsku 1:1 a Bosna a Hercegovina dokázala vyhrať vo Švajčiarsku 2:0.

Švéd Zlatan Ibrahimovič (vpravo) a hráč Česka Theodor Gebre Selassie v hlavičkovom súboji v prípravnom zápase
Foto: TASR/AP
.

Albánci zdolali Luxembursko

Ďalší účastník kontinentálneho šampionátu Albánsko vyhral na pôde Luxemburska 2:0. Domáci prišli v poslednej minúte prvého polčasu o vylúčeného brankára Jonathana Jouberta a hostia početnú výhodu v druhom polčase využili.

V Tbilisi zaznamenal na lavičke Gruzínska debut tréner Vladimír Weiss st., bývalý reprezentačný kormidelník Slovákov. Jeho zverenci remizovali s Kazachstanom 1:1.

V ďalších utorňajších dueloch Rakúšania vo Viedni prehrali s Tureckom 1:2, Česi remizovali vo Švédsku 1:1 a Bosna a Hercegovina dokázala vyhrať vo Švajčiarsku 2:0.

sumáre:

Tallinn

Estónsko - Srbsko 0:1 (0:0)
Gól:
81. Kolarov

Podgorica

Čierna Hora - Bielorusko 0:0
ČK:
9. Kornilenko (Biel.)

Skopje

Macedónsko - Bulharsko 0:2 (0:0)
Góly:
66. Rangelov, 88. Tonev

Tbilisi

Gruzínsko - Kazachstan 1:1 (1:1)
Góly:
38. Okriašvili - Nugalie

Pireus

Grécko - Island 2:3 (2:1)
Góly:
19. a 31. Fortounis (prvý z 11 m) - 34. Traustason, 70. Ingason, 81. Sigthorsson

Gibraltár

Gibraltár - Lotyšsko 0:5 (0:0)
Góly:
46. a 84. Ikaunieks, 53. Dubra, 57. Šabala, 82. Višnakovs

Oslo

Nórsko - Fínsko 2:0 (0:0)
Góly:
57. Berget, 84. Johansen

Luxemburg

Luxembursko - Albánsko 0:2 (0:0)
Góly:
63. Sadiku, 75. Cikalleši, ČK: 45. J. Joubert (Lux.)

Viedeň

Rakúsko - Turecko 1:2 (1:1)
Góly:
22. Junuzovič - 43. Calhanoglu, 57. Turan

Štokholm

Švédsko - Česko 1:1 (1:1)
Góly:
14. Berg - 26. Vydra

Zürich

Švajčiarsko - Bosna a Hercegovina 0:2 (0:1)
Góly:
14. Džeko, 57. Pjanič

Mníchov

Nemecko - Taliansko 4:1 (2:0)
Góly:
24. Kroos, 45. Götze, 59. Hector, 75. Özil (z 11 m) - 83. El Shaarawy

Leiria

Portugalsko - Belgicko 2:1 (2:0)
Góly:
20. Nani, 40. C. Ronaldo - 62. Lukaku

Glasgow

Škótsko - Dánsko 1:0 (1:0)
Gól:
8. Ritchie

Paríž

Francúzsko - Rusko 4:2 (2:0)
Góly:
9. Kanté, 38. Gignac, 64. Payet, 76. Coman - 56. Kokorin, 68. Žirkov

Londýn

Anglicko - Holandsko 1:2 (1:0)
Góly:
41. Vardy - 51. Janssen (z 11 m), 78. Narsingh