Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Talianskych reprezentantov prekvapil výsledok britského referenda

Talian Antonio Candreva (vľavo) strieľa gól z pokutového kopu v prípravnom zápase pred EURO 2016 Taliansko - Fínsko vo Verone 6. júna 2016. Foto: TASR/AP

Anglickí futbalisti na EURO 2016 reagovali na správy z domova zdržanlivo.

Paríž 24. júna (TASR) - Rozhodnutie Veľkej Británie opustiť Európsku úniu prekvapilo talianskych futbalových reprezentantov.

"Bola to správa, ktorá dnes ráno všetkých tak trochu šokovala. Do postele sme si včera ľahli s presvedčením, že sa to nestane," cituje agentúra dpa slová obrancu Giorgia Chielliniho. "Myslím, že najväčšou hrozbou je teraz dominoefekt, ktorý môže toto rozhodnutie vyvolať. Rozhodnutie voličov je prejavom generálnej nespokojnosti v celej Európe," dodal hráč Juventusu Turín.

Anglickí futbalisti na EURO 2016 reagovali na správy z domova zdržanlivo.

"Neviem o tom toľko, aby ma to znepokojovalo. A myslím, že podobne sú na tom aj ostatní," povedal útočník Tottenhamu Harry Kane.

Tréner Walesu Chris Coleman odsunul tému deň pred osemfinálovým zápasom proti Severnému Írsku bokom. "Ešte sme v Európe. O všetkom ostatnom budeme hovoriť po návrate domov," reagoval.

Emócie naopak ovládli bývalého anglického reprezentanta Garyho Linekera. "Do pekla! Čo sme to urobili," napísal na internetovej sociálnej sieti Twitter. O vystúpení krajiny z Európskej únie rozhodli britskí voliči vo štvrtkovom referende.

Futbalisti Severného Írska sa nezúčastnili na referende

Trénera futbalistov Severného Írska Michaela O'Neilla mrzí, že sa jeho hráči nemohli zúčastniť referenda o zotrvaní, alebo vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie.

"Mrzí ma, že nemali šancu a ani žiadny vplyv," cituje slová kouča pred sobotňajším osemfinálovým zápasom proti Walesu na EURO 2016 agentúra dpa. "Hráči sa však naplno koncentrujú na duel. Chceme zostať vo Francúzsku čo najdlhšie," dodal O'Neill.