Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

PARÍŽ: Fanúšikov futbalu museli rozohnať vodnými delami a slzákom

Na snímke fanúšikovia sledujú na veľkoplošných obrazovkách pod Eiffelovou vežou v Paríži finále ME vo futbale Portugalsko - Francúzsko 10. júla 2016. Foto: TASR/AP

Z bezpečnostných dôvodov zostala Eiffelova veža dnes zatvorená.

Paríž 11. júla (TASR) - Najslávnejšia parížska atrakcia Eiffelova veža zostala na druhý deň po nedeľňajšom finále EURO 2016 medzi futbalistami Portugalska a domáceho Francúzska (1:0 pp) zatvorená.

Davy turistov z celého sveta tráviacich svoj čas vo francúzskej metropole sa tak nemohli pokochať výhľadom z 300 metrov vysokej veže neodmysliteľne sa spájajúcej s Parížom vyše storočie. Polícia v blízkosti "eiffelovky" musela v nedeľu večer po finálovom zápase zasiahnuť voči rozvášnenému davu fanúšikov, pričom použila slzný plyn a vodné delá. Z bezpečnostných dôvodov preto zostala veža na druhý deň zatvorená. Informuje agentúra dpa.

Francúzsko okamžite po skončení futbalového šampionátu začalo s prípravami na štátny sviatok Deň dobytia Bastilly, ktorý pripadá na štvrtok 14. júla. Súčasťou "Francúzskeho dňa" je aj vojenská prehliadka na Elyzejských poliach, ohňostroje, bály, bankety, pikniky a ľudová veselica.

Počas šampionátu zadržali 1550 ľudí, 64 vyhostili

Počas šampionátu zadržali 1550 ľudí, 64 vyhostili


Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve oznámil, že počas EURO 2016 zadržali poriadkové sily 1550 ľudí, 64 z nich z krajiny vyhostili.

Takmer 900 previnilcov predviedli muži zákona na policajnú stanicu, 59 z nich dostalo rôzne tresty odňatia slobody. Cazeneuve zároveň ocenil prácu všetkých policajtov a ďalších členov poriadkových síl za ich "vysoko profesionálnu, obetavú a bezchybnú" prácu.

Ako informovala agentúra DPA, na priebeh šampionátu dozeralo spolu viac ako 90.000 členov bezpečnostných zložiek.