Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Anglicko chce v KO fáze turnaja konečne vyhrať

Základná jedenástka Anglicka pózuje pred začiatkom zápasu základnej B - skupiny Anglicko - Wales na ME vo futbale na Stade Bollaert-Delelis vo francúzskom Lens 16. júna 2016. Foto: TASR/AP

Program osemfinálových stretnutí EUR0 2016 uzavrie duel medzi Anglickom a Islandom. Zápas v Nice so začiatkom o 21.00 h povedie z pozície hlavného rozhodcu Slovinec Damir Skomina.



Nice 26. júna (TASR) - Program osemfinálových stretnutí EUR0 2016 uzavrie duel medzi Anglickom a Islandom. Albión chce prerušiť negatívnu sériu v KO fáze vrcholných podujatí, Islanďania nemajú čo stratiť. Zápas v Nice so začiatkom o 21.00 h povedie z pozície hlavného rozhodcu Slovinec Damir Skomina. Víťaza čaká vo štvrťfinále úspešnejší z dvojice Francúzsko - Írsko.

Anglická cesta do vyraďovačky nebola taká presvedčivá, no proti nováčikovi šampionátu si zverenci trénera Roya Hodgsona veria. "Poznám veľmi dobre trénera Lagerbäcka, svoje tímy pripravuje veľmi dobre. Nemyslím si, že v zápase budeme mať príliš veľa priestoru," uviedol pre fa.com Hodgson. Angličania budú bojovať nielen o postup do ďalšej fázy, ale aj preklenutie desaťročného čakania na víťazstvo vo vyraďovacej fáze. Od víťazstva 1:0 nad Ekvádorom na MS 2006 prehralo Anglicko predchádzajúce tri duely na finálových turnajoch. Islanďania rovnako ako Anglicko postúpili zo skupinovej fázy so ziskom piatich bodov. "Možno nechávame iné tímy prebrať iniciatívu a zatiahneme sa. Našťastie sme však hrali dobre, špeciálne v obrane, takže z tohto hľadiska zo zápasu s Anglickom nemám obavy," povedal pre uefa.com jeden z dvojice hlavných trénerov Islandu Heimir Hallgrimsson.

"Ideme dať do toho všetko. Ak postúpime ďalej, bude to obrovský úspech. Ak nie, tak dúfam, že Anglicko pôjde za celkovým triumfom. Od nás sa neočakávalo veľa, ale my poznáme oveľa lepšie svoje kvality a silné stránky, ako väčšina sveta. Sebadôvera bola väčšia ako dôvera ostatných v nás," uviedol pred zápasom Eidur Gudjohnsen.

Jeden z najskúsenejších hráčov v reprezentácii je motivátorom Islanďanov. "Pýtal som sa hráčov, ale aj samého seba, či sme dosiahli náš cieľ alebo vieme dokázať viac?" Výkony "Strákarnir okkar" sleduje takmer každý obyvateľ najmenšej krajiny na šampionáte, ich triumf nad Rakúskom mal 99,8% podiel na televíznom trhu.



Osemfinále:


Anglicko - Island /pondelok 26. júna, 21.00 h, Nice/

Predpokladané zostavy:

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dier, Lallana, Alli, Rooney - Kane, Sturridge.

Island:
Halldórsson - Skúlason, R Sigurdsson, Árnason, Savarsson - Gudmundsson, G Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson