Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Futbal ME 17 kval.: Slováci sa rozlúčili výhrou nad Ukrajinou

Na snímke Na snímke tréner Ladislav Hudec. Foto: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Zverenci trénera Ladislava Hudeca po predchádzajúcich prehrách skončili v tabuľke tretí.

Marburg 26. marca (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov sa s turnajom 8. kvalifikačnej skupiny ME rozlúčili výhrou 2:1 nad Ukrajinou 2015 v nemeckom Marburgu. Zverenci trénera Ladislava Hudeca po predchádzajúcich prehrách s rovesníkmi z Nemecka 0:3 a Talianska 0:2 skončili v tabuľke tretí a na finálový turnaj sa nekvalifikovali.

Na šampionát v Bulharsku (6.-22. mája) postúpia ôsmi víťazi skupín a sedem najlepších tímov z 2. miest podľa výsledkov so súpermi na 1. a 3. mieste.

Z 8. skupiny postúpili z prvého miesta domáci Nemci, ktorí na záver remizovali s Talianmi 2:2.

Ladislav Hudec, tréner SR "17" (facebook SFZ): "Chceli sme jednoznačne vyhrať, pretože hlavne po výkone s Talianskom sme nechceli skončiť v skupine poslední, čo sa nám napokon aj podarilo. Výkon nebol excelentný, pretože predsa len zápas stratil určitý náboj, keď sa už nehralo o postup na európsky šampionát. Dali sme dva góly, súper v závere znížil, ale víťazstvo sme si ustrážili. Do budúcnosti musíme popracovať naďalej na našich nedostatkoch, pretože keď chceme postupovať na veľké podujatia ako sú ME, musíme sa výrazne zlepšiť."


Turnaj 8. kvalifikačnej skupiny ME 2015:
Ukrajina "17" - Slovensko "17" 1:2 (0:1)

Góly: 79. Dubinčak - 38. Varga, 66. Šimko
SR 17: Szarás - Šulek (72. Tešlár), Šimko, Štrba, Jašurek - Varga, Dancák - Halgoš (56. Kolesár), Herc, Nemček - Tupta (65. Dubec).