Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tréner Hudec už všetko ladí na Cyprus: Skupina je zradná

Na snímke tréner Ladislav Hudec. Foto: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Kouč slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov má pred odletom na Cyprus k dispozícii kompletný káder.

Bratislava 13. marca (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov (ročník nar. 2000 - pozn.) sa od 15. do 20. marca pokúsi na kvalifikačnom turnaji tzv. fázy Elite Round vybojovať postup na tohtoročné majstrovstvá Európy v Chorvátsku. Zverencov trénera Ladislava Hudeca na Cypre vyzvú v boji o postup najprv domáci hráči a potom aj Íri a výber Faerských ostrovov.

Tréner Ladislav Hudec má pred odletom na Cyprus k dispozícii kompletný káder. "Na zraz sme prišli všetci, tešíme sa na tréningy a následný odchod na Cyprus," povedal kouč pre oficiálny web SFZ. Väčšinu zápasov počas zimy odohrala 17-ka na umelej tráve, tréner je rád, že si jeho zverenci konečne zatrénujú a zahrajú na živej tráve. "Chýba nám hra na tráve. Naším najväčším problémom je fakt, že pol roka sme strávili na umelej hracej ploche. Kvalifikácie sa hrávajú samozrejme na živej tráve. Sme radi, že nás na nej čakajú ešte 3 tréningy pred odchodom a následne 2 tréningy na Cypre pred prvým zápasom, takže som rád."

Hudec skupinu označil za hrateľnú, no zradnú. "Je to hrateľná skupina, no zradná. V minulosti sme hrali napríklad proti Nemecku, Taliansku či Holandsku, teraz je to prijateľnejšie. Samozrejme, Írsko a Cyprus sú dobré mužstvá, taktiež to platí o Faerských ostrovoch, nachádzame sa vo vyrovnanej skupine. Hru súperov máme nasledovanú, chlapci dostali materiál, ktorý si mali vo svojom voľnom čase pozrieť, aby boli oboznámení so situáciou. Verím, že budeme dobre pripravení. Je jedno, či budeme hrať s Írskom alebo Faerskými ostrovmi, ako sa hovorí, musíme postupovať od zápasu k zápasu. Prvý zápas nás čaká hneď proti domácemu Cypru, čo bude ťažká skúška. Nedá sa presne povedať, kto je pre nás najväčšou hrozbou. Tréningy pred odchodom budú už presne zamerané na našu hru a konkrétneho súpera. Prvý zápas nás čaká proti technickému Cypru. V tomto stretnutí musíme byť futbaloví. Príprava je teraz orientovaná hlavne na toto úvodné stretnutie."

Na finálový turnaj postúpia víťazi ôsmich kvalifikačných skupín a sedem najlepších tímov z druhých miest (v bilancii s prvým, resp. tretím mužstvom tabuľky - pozn.). Chorváti majú ako organizátor účasť automatickú. Šampionát v Chorvátsku (3. - 19. mája) bude slúžiť aj ako európska kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie v Indii (6. - 28. októbra), kam sa prebojujú piati najlepší.

Hudec do výberu vybral jediného legionára, brankára Manchestru United Alexa Fojtíčka. Slovenský výber do 17 rokov sa doteraz na ME predstavil len raz, v roku 2013 v domácom prostredí. Postupom do semifinále si Slováci vtedy vybojovali účasť na MS v SAE, kde vypadli v osemfinále.

Program SR 17 na turnaji 8. skupiny Elite Round kvalifikácie ME 2017:

streda 15. marca: SLOVENSKO 17 - Cyprus 17 (14.15, Paphos)
piatok 17. marca: Írsko 17 - SLOVENSKO 17 (14.15, Paphos)
pondelok 20. marca: Faerské ostrovy 17 - SLOVENSKO 17 (14.00, Paphos)


Nominácia SR 17:

brankári: Martin Trnovský (ŠK Slovan Bratislava), Alex Fojtíček (Manchester United)
obrancovia: Marek Mišenko (MŠK Žilina), Marián Pišoja (AS Trenčín), Matúš Vojtko (MFK Zemplín Michalovce), Šimon Kozák (FC Spartak Trnava), Mário Strachan (1. FC Tatran Prešov), Tomáš Filipiak (ŠK Slovan Bratislava)
stredopoliari: Aurel Dávidík, Ján Krkoška (obaja MŠK Žilina), David Machara (AS Trenčín), Denis Potoma (ŠK Slovan Bratislava), Matúš Kmeť (MFK Ružomberok), Dominik Martišiak (FK Senica), Martin Murcko (Partizán Bardejov)
útočníci: Roland Gerebenits (MŠK Žilina), Bruno Čerňanský (ŠK Slovan Bratislava), Marko Kelemen (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

Náhradníci:

brankári: Richard Ludha (FO ŽP Šport Podbrezová), Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok)
obrancovia: Daniel Sekerka, Martin Petro (obaja AS Trenčín) Adam Jackuliak (MŠK Žilina), Róbert Kóša, Tomáš Tvrdý (obaja FC Nitra)
stredopoliari: Jakub Kadák (AS Trenčín), Lukáš Jagerčík (FO ŽP Šport Podbrezová), Patrik Myslovič, Adam Mihálik (obaja MŠK Žilina), Dominik Saxa (MFK Zemplín Michalovce), Stanislav Svetlošák (Wiener Sportklub), Leonard Bencz (FC ETÖ Györ)
útočník: Nicolas Pochylý (ŠK Slovan Bratislava)