Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Malatinský pred druhou fázou kvalifikácie: Rozhodne momentálna forma

Na archívnej snímke tréner Milan Malatinský. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov má pred sebou tri stretnutia druhej fázy kvalifikácie ME v Nemecku.

Senec 21. marca (TASR) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 19 rokov čakajú v priebehu piatich dní tri stretnutia druhej fázy kvalifikácie ME (tzv. Elite Round) v Nemecku. Súperom zverencov Milana Malatinského budú Srbsko, Cyprus a domáci tím.

Na finálový turnaj do Gruzínska postúpi len víťaz skupiny: "Nikdy sme s tímom nešli do fázy Elite Roundu s tým, že sa ideme iba zúčastniť, vždy sme chceli postúpiť. Ak by mali devätnástky kvalifikačný model s postupom dvoch tímov zo skupiny v Elite Rounde, bolo by mnohé inak, ale na keby sa vo futbale nehrá. Táto kategória je neľahká, už to nie sú chlapci, aj futbalovo už majú bližšie k dospelým. Ako tréner zodpovedne môžem povedať, že sa môžeme vrátiť s postupom a deviatimi bodmi, ale aj s bodovou nulou. Sme pripravení, máme analýzy súperov, máme herné plány, pripravili sme si varianty. Ale fakt platí, že rozhodne momentálna forma a dianie na ihrisku, verím, že to tak naozaj bude," vyjadril sa pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Malatinský. Slováci začnú turnaj duelom so Srbmi vo štvrtok 23. marca, o dva dni neskôr ich preveria Cyperčania a v utorok 28. marca domáci Nemci.

Kormidelník reprezentačného tímu do 19 rokov nemôže počítať s dlhodobo zraneným Jakubom Krelom, okrem neho vypadli z nominácie aj Viktor Jedinák a Dominik Špiriak.

Slováci v prvej fáze uspeli v konkurencii Macedónska, Severného Írska a Poľska, keď zdolali všetkých troch protivníkov.


program SR 19 v 2. fáze kvalifikácie ME 2017 v Gruzínsku:

2. skupina:

štvrtok 23. marca o 16.00 SELČ: Srbsko 19 - SLOVENSKO 19 (Rűsselsheim nad Mohanom)

sobota 25. marca o 16.00: SLOVENSKO 19 – Cyprus 19 (Sportpark, Kelsterbach)

utorok 28. marca o 17.00: Nemecko 19 - SLOVENSKO 19 (Volksbank Arena, Frankfurt)




nominácia SR 19 (zdroj: ww.futbalsfz.sk):

brankári: Martin Vantruba (FC Spartak Trnava), Benjamín Száraz (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

obrancovia: Matej Oravec, Denis Nemček (obaja FC Spartak Trnava), Vladimír Majdan, Branislav Šušolík (obaja MŠK Žilina), Martin Adamec (SKN St. Pölten), Samuel Kozlovský (Slovan Bratislava), Martin Šulek (AS Trenčín)

stredopoliari: Kristián Vallo (MŠK Žilina), Filip Blažek (FK Senica), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers FC), Denis Baumgartner (UC Sampdoria Janov), András Lénárt (Videoton FC), Šimon Štefanec (Hellas Verona)

útočníci: Daniel Dubec (FC Spartak Trnava), Milan Kvocera (AS Trenčín), Ľubomír Tupta (Hellas Verona)