Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Rangnick bude trénovať Rakúšanov bez ohľadu na výsledok v Nemecku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rangnick doviedol Rakúšanov k úspešnej kvalifikácii na ME v Nemecku, za čo sa mu ÖFB ešte v októbri odvďačil predĺžením kontraktu.

Viedeň 5. marca (TASR) - Nemec Ralf Rangnick má istú pozíciu trénera rakúskeho národného tímu po skončení tohtoročných ME bez ohľadu na to, aký výsledok jeho zverenci na futbalovom turnaji dosiahnu. Pre agentúru APA to v utorok potvrdil športový riaditeľ Rakúskeho futbalového zväzu (ÖFB) Peter Schöttel.

Rangnick doviedol Rakúšanov k úspešnej kvalifikácii na ME v Nemecku, za čo sa mu ÖFB ešte v októbri odvďačil predĺžením kontraktu. Zmluva bola automaticky predĺžená až do MS 2026, to však platí len v prípade, ak sa naň reprezentácia kvalifikuje. "Je to jeho prvé EURO. Už teraz viem, že je na dosiahnutie svojich cieľov veľmi sústredený a určite chce ísť na majstrovstvá sveta. Máme zmluvu, ktorá je pre obe strany jasná," uviedol Schöttel.

Rangnickov úspech si získal vo futbalovom svete pozornosť, no Schöttel zdôraznil, že momentálne nemá žiadne obavy z jeho odchodu. "Je oprávnené, že tieto špekulácie existujú. Iné kluby a zväzy si jeho skvelú prácu v Rakúsku všimli. Tak by to aj malo byť," dodal 56-ročný funkcionár.

Tohtoročné ME sa začínajú 14. júna. Rakúšanov čaká úvodný zápas 17. júna, stretnú sa v ňom s vicemajstrami sveta Francúzmi. O štyri dni neskôr sa predstavia proti jednému z víťazov baráže o postup a 25. júna ich čaká duel s Holandskom.