Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Kentoš privítal na úvodnom zraze 8 hráčov, ostatní dorazia neskôr

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš počas tlačového brífingu na úvod asociačného termínu v Trnave v nedeľu 30. augusta 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Osmičku prítomných tvorili Christián Herc, Peter Pokorný, Marián Chobot, Marek Fábry, Lukáš Fabiš, Dávid Šípoš, Matej Oravec a Ivan Mesík.

Trnava 30. augusta (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa od nedele pripravujú na septembrový dvojzápas kvalifikácie budúcoročných majstrovstiev Európy. V piatok o 19.00 h nastúpia na pôde švajčiarskych rovesníkov v Schaffhausene, o štyri dni neskôr privítajú toho istého súpera v Nitre.

Tréner Jaroslav Kentoš mohol na oficiálnom úvode zrazu v Trnave počítať s ôsmimi zverencami, ďalší futbalisti ešte mali klubové povinnosti. Osmičku prítomných tvorili Christián Herc, Peter Pokorný, Marián Chobot, Marek Fábry, Lukáš Fabiš, Dávid Šípoš, Matej Oravec a Ivan Mesík. "Prišli tí, ktorí hrali ligové zápasy v sobotu. Po večerných zápasoch prídu ďalší hráči a v priebehu pondelka sa pripojí Ľubomír Tupta z Talianska. Alexander Mojžíš má svalový problém, uvidíme, či povoláme náhradníka, alebo ho dá náš lekársky tím do poriadku," informoval Kentoš v nedeľu.



Mladí Slováci odohrajú prvé kvalifikačné stretnutie od vlaňajšieho novembra. Figurujú na štvrtej pozícii šesťčlennej 2. skupiny kvalifikácie ME, ktoré sa uskutočnia na budúci rok v Maďarsku a Slovinsku. Po štyroch vystúpeniach majú na konte dve víťazstvá a dve prehry pri skóre 11:11. Na vedúcej priečke figuruje práve ich najbližší súper. Švajčiari v štyroch dueloch nezakopli ani raz, postupne zdolali Lichtenštajnsko 5:0, Gruzínsko 2:1, Azerbajdžan 1:0 a Francúzsko 3:1. "Budeme sa pripravovať na umelej tráve v Trnave, absolvujeme päť, šesť tréningových jednotiek, v stredu odlietame do Švajčiarska. Myslím si, že zraz je dôležitý aj z hľadiska vývoja v našej skupine. Verím, že aj po tomto dvojzápase budeme v hre o postup. O kvalite Švajčiarov svedčí, že zdolali Francúzov. My sa koncentrujeme na vlastný výkon, dúfam, že sa nám podarí nájsť slabiny tímu Švajčiarska a že sa nám ich podarí využiť," povedal Kentoš, ktorý má pred sebou súťažnú premiéru na lavičke "dvadsaťjednotky".


tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Výber v súčasnej špecifickej situácii prejde troma testami na ochorenie COVID-19. "Musíme splniť veľa vecí z pohľadu Európskej futbalovej únie (UEFA) a zdravia hráčov. Absolvovali sme už jedno testovanie, druhé na nás čaká v utorok. Ďalšie bude dva dni pred druhým zápasom. Musíme byť zodpovední, našli sme si podmienky v tomto hoteli a dúfam, že budeme negatívni na koronavírus až do konca zrazu," dodal Kentoš.