Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Poliaci spustili predaj vstupeniek na futbalové ME do 21 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na turnaji sa predstavia aj Slováci, zverencov trénera Pavla Hapala vyzvú v A-skupine domáci Poliaci, Angličania a obhajca Švédsko.

Bratislava 21. februára (TASR) - V utorok 21. februára spustili poľskí organizátori ME futbalistov do 21 rokov online predaj vstupeniek na jednotlivé zápasy tohtoročného šampionátu prostredníctvom portálu tickets.u21poland.com. Na turnaji sa predstavia aj Slováci, zverencov trénera Pavla Hapala vyzvú v A-skupine domáci Poliaci, Angličania a obhajca Švédsko.

Ako informoval oficiálny web SFZ, jednotlivec si bude môcť zakúpiť maximálne 8 vstupeniek na každý zápas. Vstupenky sa budú predávať systémom „first come, first served", čiže podľa času v akom sa požiadavka zaregistruje. Pri kúpe vstupeniek bude možné využiť nasledujúce spôsoby platby - bankový prevod, platba kartou (kreditná alebo debetná), transakcia prostredníctvom on-line platobných nástrojov: Przelewy24 alebo Dotpay. V prípade, že nebudú vyčerpané kvóty vstupeniek v jednotlivých skupinách, budú postúpené do ďalšieho predaja pre širokú verejnosť. Vstupenky pre fanúšikov nebudú smerované do jedného sektora, tj. nebude vyslovene slovenský sektor. Vstupenky bude možné si zakúpiť do ktoréhokoľvek dostupného sektora na štadióne. Informácie o vstupenkách pre skautov budú zverejnené na stránke www.uefa.com v neskoršom čase. Všetky informácie sú dostupné na oficiálnej web stránke šampionátu www.u21poland.com

Vstupenky sú rozdelené do 2 kategórií: 1. kategória: hlavné (pozdĺžne) tribúny, resp. 2. kategória: tribúny za bránami. Na každom štadióne budú vyhradené aj bezbariérové miesta pre vozíčkarov. V takomto prípade vstupenka oprávňuje vstup na štadión pre vozíčkara a jeden jeho doprovod. Ceny vstupeniek sa pohybujú od najlacnejších za 3,40 eur (základné skupiny) po najdrahšie 9,10 eur na finále.

SFZ nebude zabezpečovať predaj vstupeniek pre širokú verejnosť a pre fanúšikov, predávajú sa výhradne prostredníctvom online predaja organizátora a do predaja je určených min. 62% celkovej kapacity štadióna. Vstupenky označené ako "fans of participating teams" (7% celkovej kapacity pre oba tímy) sú určené na nákup pre mužstvo SR U21, oficiálnych sponzorov a partnerov SFZ.

"Predaj vstupeniek na finálový turnaj ME U21 v Poľsku je vo výhradnej kompetencii UEFA, Slovenský futbalový zväz nemá nijakým spôsobom možnosť ovplyvniť systém a spôsob predaja. Napriek opakovane zaslaným otázkam poľským organizátorom sme nedostali žiadnu informáciu ani o presnej hodine začiatku predaja, ani o spôsobe, ako si korektne vstupenky objednať. V súčasnosti vyvíjame maximálne úsilie na urýchlené získanie potrebných informácií, po ich obdržaní budeme slovenských fanúšikov informovať. Ďakujeme za porozumenie," uviedol SFZ na oficiálnom profile na sociálnej sieti.