Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

ME 21: Slováci nevyháňajú kalkulácie, v hlavách majú iba svoj zápas

Na snímke gólová radosť slovenských futbalistov na ME futbalistov do 21 rokov, ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Zverenci trénera Pavla Hapala sa sústredia na to, čo dokážu ovplyvniť - štvrtkové záverečné stretnutie A-skupiny so švédskymi rovesníkmi (20.45 h, Lublin).

Lublin 21. júna (TASR) - Slovenskí futbalisti do 21 rokov nemusia na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie zaháňať myšlienky na postupové kalkulácie. Prirodzene sa sústredia na to, čo dokážu ovplyvniť - štvrtkové záverečné stretnutie A-skupiny so švédskymi rovesníkmi (20.45 h, Lublin).

"Čaká na nás ďalší silný súper po Anglicku. Určite to nebude nič jednoduché, treba sa pozerať na seba. Verím, že aj fanúšikovia na tribúnach nám pomôžu a odvďačíme sa im víťazstvom. Proti Poľsku sme otočili zápas, s Anglickom sme dostali góly po našich chybách. Musíme sa ich vyvarovať, s trénerom sme si vysvetlili, čo sme robili zle. Rozhodnú detaily, verím, že ich zvládneme lepšie," povedal kapitán Adam Zreľák.

Ten je zdravotne úplne fit rovnako ako ostatní členovia kádra, po hernom výpadku má možno len mierne kondičné manko. Ani psychika zverencov Pavla Hapala neutrpela po neúspešnom vystúpení. "Všetci kalkulujú, no my tomu momentálne neprikladáme váhu. Neviem, ako sú na tom psychicky Švédi, ale my sme si po prehratom zápase povedali, že musíme ísť ďalej. Sme stopercentne nachystaní, aby sme to zvládli," pokračoval Zreľák.

Alternatíva na hrot útoku je Pavol Šafranko, ktorý vystriedal Zreľáka v oboch uplynulých dueloch a v úvodnom proti Poľsku sa stal autorom víťazného gólu. "Rozhodne to, ako sa na zápas pripravíme my a ako k nemu pristúpime. Keď všetci podajú maximálne výkony, potom môžeme kalkulovať. Švédi dosť držia loptu, tam vidím ich najväčšiu silu. Vynasnažíme sa zamedziť im v tom," uviedol Šafranko.

Na opačnom konci ihriska sa úlohy jednotky zhostil Adrián Chovan. Na otázky, ktoré ohľadom tohto postu panovali pred šampionátom, odpovedal predovšetkým v prvom súboji s Poľskom. "Máme pred sebou posledný zápas v skupine a nastúpi proti nám rovnako náročný súper. Od prvej minúty pôjdeme za víťazstvom a budeme myslieť na postup. Cítim sa normálne, som vyrovnaný a rád za pozíciu, v akej sa nachádzam. Užívam si to, neriešim, čo príde v budúcnosti. Pripravím sa, ako keby to bol posledný duel v mojej kariére," vyhlásil Chovan.