Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

ME do 21 rokov: Slovákov sklamal znak, no potešili diváci na tréningu

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Nepríjemnosť začalo okamžite riešiť vedenie SFZ priamo v Poľsku.

Lublin 13. júna (TASR) - Slovenských futbalistov do 21 rokov po prílete do dejiska ME v Poľsku nepríjemne zaskočil neúplný štátny znak SR na ich autobuse, keďže v ňom chýbalo trojvršie. Naopak, radosť im urobil záujem divákov na prvom otvorenom tréningu v Lubline.

Ako informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), po hodinovom lete z Bratislavy do Lublinu čakal na výpravu slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov pristavený autobus pripravený na transfer do hotela. Hneď ako sa hráči usadili na sedadlách, prišlo na debaty o neúplnom štátnom znaku po stranách autobusu, ktorým budú Slováci počas šampionátu putovať po štadiónoch, tréningových centrách a presunoch po Poľsku.

"Okamžite po príchode na hotel nás čakal obed, mediálny termín a po krátkom odpočinku sme odcestovali na prvý otvorený tréning v Lubline. Priznávam, že sme tak trochu rozčarovaní touto nepríjemnosťou, ale našou prioritou bolo zvládnuť všetky organizačné a športové povinnosti v súvislosti s prvým tréningom v Poľsku. Téma štátneho znaku zarezonovala, ale naša koncentrácia smerovala k úvodnému tréningu," komentoval pre www.futbalsfz.sk kouč slovenskej dvadsaťjednotky Pavel Hapal.

Nepríjemnosť začalo okamžite riešiť vedenie SFZ priamo v Poľsku. "Samozrejme, že sme si hneď všimli, že na našom hráčskom autobuse máme zlý štátny znak. Oficiálne sme už požiadali usporiadateľov o nápravu - aby nám dali na autobus správny štátny znak," vyjadril sa prezident SFZ Ján Kováčik.

Prvý lublinský tréning, otvorený pre verejnosť, mal už lepšiu atmosféru. "My nie sme zvyknutí na tisícky na našich tréningoch, ani na stovky. Takže tie desiatky, ktoré sa na nás prišli pozrieť, sledovali nás a bavili sa pri tom tak dobre, ako hráči na ihrisku, nás všetkých potešili," dodal Hapal.