Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Messi a Suarez budú po prestávke bojovať za FC Barcelona

Futbalista španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Lionel Messi s ochranným rúškom a rukavicami prichádza do tréningového kempu v Barcelone v stredu 6. mája 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Suarez využil prestávku, aby sa vyliečil po januárovej operácii kolena. Messi mal komplikácie so stehenným svalom.

Barcelona 12. júna (TASR) - Útočníci Lionel Messi aj Luis Suarez budú k dispozícii futbalistom FC Barcelona v prvom súťažnom stretnutí po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Líder španielskej La Ligy nastúpi v sobotu o 22.00 h na ihrisku Realu Mallorca, ktorého dres si oblieka aj slovenský obranca Martin Valjent.

Suarez využil prestávku, aby sa vyliečil po januárovej operácii kolena. Messi mal komplikácie so stehenným svalom. "Lionel sa má dobre a nebude mať žiaden problém nastúpiť. Luis sa má lepšie, ako sme očakávali. V jeho prípade je však otázka, ako je pripravený po takom dlhom čase, keď bol mimo," povedal tréner Quique Setien podľa portálu BBC.

Medzi ďalších hráčov, ktorým sa podarilo počas súťažnej pauzy vyriešiť svoje zdravotné problémy, patrí aj francúzsky obranca Samuel Umtiti. Jeho kolega v defenzíve Clement Lenglet však nemôže nastúpiť pre trest, a preto si iba druhý štart za Kataláncov zrejme pripíše 21-ročný Uruguajčan Ronald Araujo.