Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Lionel Messi končí v argentínskej reprezentácii

Na archívnej snímke argentínski futbalisti, zľava Gabriem Mercado, Lionel Messi a Gonzalo Higuain oslavujú gól v zápase štvrťfinále Copa America Argentína - Venezuela (4:1) v americkom Foxborough v noci na 19. júna 2016. Foto: TASR/AP

Kanonier Barcelony sa odhodlal k tomuto kroku po neúspešnom finále Copa America, ktorom jeho tím prehral s Čile 2:4 po jedenástkovom rozstrele.

East Rutherford 27. júna (TASR) - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi oznámil koniec reprezentačnej kariéry. Kanonier Barcelony sa odhodlal k tomuto kroku po neúspešnom finále Copa America, ktorom jeho tím prehral s Čile 2:4 po jedenástkovom rozstrele.

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na argentínsku televíznu stanicu TyCSports. Messimu sa ani v treťom finále za sebou nepodarilo s Argentínou získať veľkú trofej, na ktorú "Albicelestes" čakajú už 23 rokov. V rozstrele v úvodnej sérii prestrelil bránku Claudia Brava.

"S Argentínou sa mi opäť nepodarilo získať titul na veľkom turnaji. Bolí ma to oveľa viac, ako ktoréhokoľvek iného hráča, ktorý reprezentuje svoju krajinu. Štyrikrát sme boli vo finále a ani raz sme neuspeli. Jednoducho mi nie je súdené získať trofej, po ktorej najviac túžim. Argentínsky národný tím je po finálovej prehre na Cope už pre mňa minulosťou, tak to je," povedal Messi v rozhovore pre argentínsku televíziu.

Hráč FC Barcelony Lionel Messi reaguje po prehre 1:2 v zápase 31. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - Real Madrid 2. apríla 2016.
Foto: TASR/AP


Messiho prekliatie v reprezentačnom drese sa začalo v roku 2007, keď Argentína prehrala vo finále Copy s Brazíliou. Na MS 2014 v krajine päťnásobných majstrov sveta podľahli Argentínčania v rozhodujúcom súboji Nemecku 0:1 po predĺžení. Vlani v Santiagu prehrali s Čile 1:4 po strelách zo značky bieleho bodu a jedenástkový rozstrel sa im stal osudným aj v špeciálnom vydaní turnaja k oslavám storočnice v USA.

Messi tvrdí, že svoje rozhodnutie skončiť v reprezentácii nemieni v budúcnosti prehodnotiť. "Je to konečné rozhodnutie. Jednoducho to tak teraz cítim, že nastal čas ukončiť reprezentačnú kariéru." Brankár Sergio Romero verí, že Messi svoj názor ešte zmení. "Leo to povedal v návale emócií. Dúfam, že ho ešte uvidíme v národnom drese."