Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Messi sfúkol Levante, Valverde: Z neuveriteľností robí rutinu

Na archívnej snímke Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Hviezdny Argentínčan zaznamenal 43. hetrik v drese Barcelony a prekonal 50-gólovú hranicu v klube i reprezentácii v roku 2018.

Barcelona 17. decembra (TASR) - Vlani ich návšteva na Ciutat de Valencia pripravila o ligovú sezónu bez prehry. V nedeľu si však futbalisti FC Barcelona vysokým triumfom 5:0 nad domácim Levante napravili chuť a najmä Lionel Messi sa postaral, aby všetci fanúšikovia zabudli na májové fiasko. Hviezdny Argentínčan zaznamenal 43. hetrik v drese Barcelony a prekonal 50-gólovú hranicu v klube i reprezentácii v roku 2018.

Pred zápasom sa medzi priaznivcami i v médiách rozoberal posledný duel, ktorý Katalánci odohrali na pôde Levante. Bol to predposledný zápas sezóny, Barca mala už dávno titul vo vrecku a potrebovala už len dve výhry, aby zakončila sezónu v lige bez jedinej prehry. Levante však senzačne triumfovalo v bláznivom zápase 5:4.



Messi vtedy do zápasu nezasiahol, tento raz ale už áno a podobný scenár nepripustil. K hetriku pridal dve asistencie a bol hlavný strojca demontáže súpera. "Neviem, ako mám opísať Messiho, i keď je to najčastejšia otázka, ktorú dostávam. Proste predvádza neuveriteľné veci a robí z nich rutinu," citoval trénera Ernesta Valverdeho Evening Standard.

Kormidelník priznal, že aj keď bolo skóre jasné, zápas nebol taký ľahký a mohol sa vyvíjať aj inak, ak by Emmanuel Boateng premenil svoju šancu za stavu 0:0. Ghanský útočník však opečiatkoval brvno. "Začiatok bol ťažký, tlačili nás a trafili brvno. Sme radi za výhru, pretože naposledy, keď sme tu hrali, dostali sme päť gólov po tom, čo sme v sezóne ani raz neprehrali. Bolo to pritom len pred pár mesiacmi a teraz majú výbornú sezónu," povedal tréner FCB na adresu tímu z Valencie, ktorý figuruje na ôsmej priečke tabuľky.

Barcelona je po triumfe prvá s trojbodovým náskokom pred Sevillou a Atleticom Madrid, štvrtý Real stráca päť bodov. Messi sa vďaka hetriku osamostatnil na čele kanonierov, navyše k 14 gólom pridal aj desať asistencií. Druhý je jeho spoluhráč Luis Suarez s jedenástimi gólmi. Dvojica dala spolu už 25 gólov, celé Atletico i Real pritom o jeden menej. "Luis a Leo potvrdili, že sú najlepšie útočné duo v posledných rokoch. Luis má góly v krvi a Leo, čo k nemu povedať? Vpredu máme obrovskú silu a potrebovali sme sa zlepšiť vzadu a práve to robíme," povedal Gerard Piqué. Španielsky reprezentant diriguje obranu, ktorá v posledných troch ligových dueloch neinkasovala ani gól.