Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Messimu údajne došla trpzelivosť a žiada okamžitý odchod z Barcelony

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu v nedeľu avizovalo mimoriadne zasadanie, ktoré by sa mohlo uskutočniť už v pondelok.

Barcelona 17. augusta (TASR) – Argentínsky futbalista Lionel Messi chce údajne ihneď opustiť FC Barcelona. Informoval o tom novinár Marcelo Bechler z portálu Esporte Interativo, ktorého v nedeľu informoval zdroj z blízkeho okolia 33-ročného kapitána blaugranas. Informátor uviedol, že Messi ešte nikdy nebol taký rozhodnutý.

O Messiho nespokojnosti sa špekulovalo už dlhšie, definitívne mu mala dôjsť trpezlivosť po piatkovej prehre v štvrťfinále Ligy majstrov, keď Barcelonu deklasoval Bayern Mníchov 8:2. Argentínčanovi údajne nejde o peniaze, ale stratil dôveru k vedeniu klubu a chýba mu jasný víťazný projekt. Zmluva s Barcelonou mu končí na budúci rok.

V Katalánsku pôsobí od mládežníckych kategórii, do akadémie La Masia prišiel v roku 2001. Postupne sa vypracoval nielen na jedného z najlepších hráčov klubu, ale aj histórie futbalu. Dosiaľ odohral vo všetkých súťažiach 731 zápasov a strelil 634 gólov. Je najlepší kanonier v histórii Barcelony, s ktorou získal desať ligových titulov, šesť národných pohárov a štyrikrát triumfoval v LM, naposledy pred piatimi rokmi.

Vedenie klubu v nedeľu avizovalo mimoriadne zasadanie, ktoré by sa mohlo uskutočniť už v pondelok. „Manažment 'Blaugranas' sa stretne začiatkom týždňa, trénera Quiqueho Setiena odvolajú a je možné, že sa určí dátum konania prezidentských volieb," uviedol v nedeľu katalánsky denník L'Esportiu. Na zasadnutí sa vraj môže riešiť aj budúcnosť Messiho či športového riaditeľa klubu Erica Abidala.