Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Futbalisti MFK Košice zlyhali s českým tímom Slovan Liberec v koncovke

Na snímke vľavo slovenský hráč Slovana Liberec Branislav Obžera počas tréningu pred prvým zápasom 2. predkola Európskej ligy vo futbale MFK Košice - FC Slovan Liberec v Košiciach 16. júla 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Hrdinom duelu sa stal Slovák, no v drese Liberca.

Liberec 25. júla (TASR) - Futbalisti MFK Košice napriek dvom sympatickým výkonom v 2. predkole Európskej ligy s českým tímom Slovan Liberec zlyhali v koncovke a s európskou scénou sa rozlúčili nepopulárnou gólovou nulou na streleckom konte. Po domácej prehre 0:1 neuspeli ani na štadióne U Nisy, odkiaľ si priniesli napokon prehru 0:3. Tá však neodzrkadľovala dianie na hracej ploche.

"Chceli sme Liberec potrápiť a už v prvom zápase sme ho predovšetkým v druhom polčase zatlačili. Mali sme šance, ale nepadlo nám to tam. Bolo to o prvom, respektíve domácom góle. Bohužiaľ, Liberec je skúsené mužstvo, má odohraných množstvo zápasov v EL a niektorí moji zverenci nastúpili na takéto duely po prvý raz. Súpera sme chceli potrápiť a dúfam, že sa nám to podarilo, že sme nesklamali. Teraz sa musíme sústrediť na ligu," konštatoval v rozhovore pre televíziu NOVA Sport košický lodivod Radoslav Látal. Nepotešil ho záver duelu, v ktorom podľa jeho slov hráči hrali otvorene a nedodržiavali taktické pokyny. V poslednej minúte stretnutia ešte inkasovali tretí gól z kopačky libereckého kapitána Josefa Šurala.

Košičanov mrzelo, že nedokázali streliť v dvojzápase ani čestný úspech. Streleckú nemohúcnosť podčiarkol v 81. minúte strelou do žrde Ostojič. Z okamžitého protiútoku skóroval na 2:0 Dzon Delarge. "Napriek tomu si myslím, že máme dostatok ofenzívnych hráčov, či už Novák, Pačinda, Diaby alebo Haskič. Žiaľ, nedarí sa nám v zakončení a musíme s tým niečo urobiť. Sadneme si k tomu, pretože predovšetkým v lige nedávame góly a tu sa to ukázalo. V určitých fázach zápasu sme boli lepším mužstvom, no nestačilo to, keďže v dôležitých momentoch sme netrafili bránu. Vládne sklamanie," uviedol v rozhovore pre TASR športový riaditeľ klubu MFK Košice Ivan Kozák.

Hrdinom duelu sa stal Slovák, no v drese Liberca. Tomáš Ďubek zaznamenal víťazný gól stretnutia v 54. minúte, keď hlavou zareagoval na prudký center Šurala a loptu poslal nechytateľne k ľavej žrdi Tofiloského brány. "Som rád, že aj môj gól pomohol k víťazstvu a postupu. Bol to môj prvý v Liberci, navyše domácom prostredí a k tomu ešte tak dôležitý. Som veľmi rád," citoval postál sport.cz Ďubekove slová. Ten si v polčase dokonca prezul kopačky. "Keď cítim, že to nie je ono, chcem v polčase niečo zmeniť. Vychádza to na kopačky, pretože dres vymeniť nemôžem. Dopadlo to dobre," dodal.