Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: MFK Ružomberok posilnia brankár Hajdúch a útočník Gál-Andrezly

Na snímke úvodný tréning prípravy na jarnú časť Fortuna ligy futbalového klubu MFK Ružomberok 7. januára 2016 v Ružomberku. Foto: TASR/Andrej Galica

Po jeseni patrila klubu spod Čebraťa ôsma priečka, keď z 19 zápasov dosiahol bilanciu 6-6-7 a získal 24 bodov.

Ružomberok 7. januára (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok vo štvrtok dopoludnia začali s prípravou na jarnú časť sezóny Fortuna ligy 2015/16. Po jeseni patrila klubu spod Čebraťa ôsma priečka, keď z 19 zápasov dosiahol bilanciu 6-6-7 a získal 24 bodov.

"Ja do zimy vstupujem v pohode, pre trénerov je to asi najlepšie obdobie, no u hráčov to asi neplatí. Budeme tvrdo pracovať, aby sme na jar potešili divákov, sami mali dobrý pocit a v tabuľke sa posunuli čo najvyššie," dal sa počuť hlavný kouč MFK Ladislav Pecko. Jeho asistentom bude naďalej Ján Bíreš a trénerom brankárov Marek Rodák.

Do tréningového procesu sa zapojili aj dve nové akvizície – brankár Ľuboš Hajdúch, ktorý v Ružomberku už chytal v rokoch 2002 – 2009, a 25–ročný útočník Peter Gál-Andrezly, v jeseni s piatimi gólmi najlepší zakončovateľ Podbrezovej. "Doťahujeme príchody nových hráčov a zároveň tiež odchody tých, čo nepresvedčili," rozhovoril sa o pohyboch v hráčskom kádri športový riaditeľ MFK Dušan Tittel. "Rozlúčili sme sa aj s niektorými, ktorým sa skončili zmluvy. Dnes sme sa dohodli so ŽP Šport Podbrezová na uvoľnení Petra Gála-Andrezlyho, s ktorým podpíšeme kontrakt na tri a pol roka. Ľuboš Hajdúch sa vlastne vracia na miesto, kde dlhé roky pôsobil. Navyše bude v klube pracovať aj ako tréner mladých brankárov. Môže tu využiť svoje bohaté skúsenosti. Ešte chceme kolektív doplniť o jedného hráča z Česka, verím, že budúci týždeň sa nám jeho príchod podarí dotiahnuť," dodal.

Na snímke úvodný tréning prípravy na jarnú časť Fortuna ligy futbalového klubu MFK Ružomberok 7. januára 2016 v Ružomberku.
Foto: TASR/Andrej Galica


Tridsaťpäťročného Hajdúcha, ktorý stál medzi ružomberskými žrďami aj v sezóne 2005/2006, keď mužstvo dosiahlo "double", návrat do starého prostredia potešil: "Som rád, že som späť. Oslovil ma majiteľ klubu Milan Fiľo a išlo o ponuku, ktorá sa neodmieta." K predchádzajúcemu angažmánu v Skalici sa skúsený brankár nechcel veľmi vracať: "Bol to taký výstrel do tmy. Vracal som sa z cudziny, prišla ponuka, no dopadlo to, ako dopadlo. Bol som z toho trošku sklamaný." Príchodom Gála-Andrezlyho sa naplnila aj trénerova požiadavka. "Avizoval som, že potrebujeme hráča na kraj ofenzívy. Peťo je veľmi dobrý typ. Ide o perspektívneho a ambiciózneho chalana, ktorý už v Košiciach odohral výborné zápasy a naposledy aj v Podbrezovej. Verím, že v Ružomberku bude ešte lepší," povedal Pecko. S najväčšou pravdepodobnosťou bude na Liptove pokračovať aj stopér Ján Maslo, hoci zatiaľ nemá podpísanú novú zmluvu.

Na snímke vľavo tréner mužstva Ladislav Pecko počas úvodného tréningu prípravy na jarnú časť Fortuna ligy futbalového klubu MFK Ružomberok 7. januára 2016 v Ružomberku.
Foto: TASR/Andrej Galica


Ešte v decembri sa Ružomberok dohodol na rozviazaní kontraktu s brankárom Štefanom Seneckým. Klub ďalej neprejavil záujem o služby útočníka Pavla Masaryka, ani Moldavca Anatolija Cheptina. "Masarykovi sa skončila zmluva a patrí mu poďakovanie za všetko, čo urobil pre Ružomberok. Naše smerovanie je momentálne trošku iné. Chceme aj tím omladiť, v jeseni mal Ružomberok asi najstarší útok nielen v lige, ale možno aj v Európe. Cheptina, ktorý má platný kontrakt, sme dali na transfer listinu," vysvetlil Tittel.

Ružomberčanov čakajú dve sústredenia – kondičné od 11. do 15. januára v Liptovskom Jáne a herné od 5. do 14. februára v Turecku.

Tréner MFK Ružomberok L. Pecko: Chceme byť vyššie ako na 8. mieste


S. Zošák: Na prípravu máme dva mesiace, budeme dosť preverení


Program (doteraz známych) prípravných stretnutí:
16. januára 2016: Tatran Prešov – Ružomberok
20. januára: MFK Dolný Kubín – Ružomberok
23. januára: VSS Košice – Ružomberok
26. januára: Dukla Praha – Ružomberok
7. februára: FC Botosani – Ružomberok (v Turecku)
20. februára: Ružomberok – FK Fotbal Třinec.
- ďalšie zápasy ešte mužstvo odohrá počas sústredenia v Turecku